2020 Haziran sayımız çıktı!

Hem ikaz hem iltifat

Hem ikaz hem iltifat

Genç Yorum dergisi 190. sayısıyla çıktı. Gündemi ebedî gençlik olanların dergisi Genç Yorum, İnsan eve çekilince başlıklı, Korona Virüsü konulu Haziran sayısı ile okurlarıyla buluşuyor.

“Pandemi tarihçesi ve sağlık tavsiyeleri. Virüs imtihanı bizlere neler söylüyor? Bizler ehl-i sünnet ve’l-cemaatiz, Cebriye ve Mutezile gibi davranmamalıyız. İnsandaki korku damarı. Vesvese ve evham. Pandemi sürecinde psikolojimizi nasıl koruruz? Zorunlu olarak eve kapandığımız bu süreçte ailelerin durumu. Bireylerin zaaflarıyla yüzleşmesi ve ilişkileri tamir etme gerekliliği. Modern yaşamımızı sorgulamak ve hayatımızı yeniden revize etmek. Tüketim alışkanlıklarımız ve kapitalist düzen. Komplo teorileri. İnsanların evlere çekilmesiyle, çevreye-dünyaya verdiği zararların daha çok anlaşılması ve pandemi sürecinin verdiği umut” gibi konuların yer aldığı Haziran sayısının kapak yazıları ve yazar bilgileri şöyle:

Mustafa Gönüllü: İnsanlığı değiştiren pandemiler
Nesibe Ersoylu: “Pandemi perdesini aralayan bir tefekkür
Mustafa Usta: “Esbapperest ve zahirperest hükümlerin güdümünde evham
Ayşenur Akay: “Virüs İlâhî bir ikaz ve iltifattır!
Çev. Müh. Handenur Yaşar: “Umudumuz sensin COVID-19
Psk. Ayşenur Aydoğdu Akten: “Evlerimizi Medrese-i Nuriye’ye/Yusufiye’ye çevirmek”
Kln. Psk. Banu Arslan: “Pandemide ne oldu bize?”

Serdar Kuzuloğlu’nun notları

Teknoloji ve trendleri 25 yıldır yakından takip eden Gazeteci Mehmet Serdar Kuzuloğlu’nun, “Korona Virüsü Dosyası” isimli YouTube yayınlarından derlenen önemli notlar Genç Yorum’da.

Kapak konusu bağlamında, Risale-i Nur Külliyatı’ndan derlenen Nurlu Yorum ve İbrahim Özdabak çizgileriyle Karikatür sayfası derginin daimî bölümlerini oluşturuyor.

Her ay olduğu gibi
Dr. Bahri Tayran, Haydi Bilime köşesindeVirüsleri tanımanın tam zamanı başlıklı bilgileriyle; Şeyda Sultan Zengin, Amerikan Tavukları’nda Elektrik tellerine konan kuşları neden elektrik çarpmaz?” veDünyanın en sessiz odası!” başlıklı içerikleriyle; Ali Hakkoymaz, Keyfince Lügât’te Gülüşünden vurulan çocuklar” yazısıyla ve Caner Kut, Zihnin Çarkları’nda “Akıl” başlıklı çalışmasıyla Genç Yorum okurlarını bekliyor.

İsmail Okur editörlüğünde hazırlanan “Kompozisyon ve kadraj” konulu Foto Yorum ile Türkiye ve dünya gündeminden içeriklerle Yılmaz Tokdemir’in derlediği Haber Yorum her ay olduğu gibi bu ay da Genç Yorum’da.

Daha başka?
Ayşenur Yaşar, Anlamlı Yorum’da Bir dokunuştur bahar tefekkürüyle Genç Yorum okurlarıyla buluşuyor.

Keçeli’de bu ay
Farklı ve kaliteli içerikleriyle Keçeli’de bu ay: Büşra Bakırcı, Çay Saati’nde Şıklar arasında kalmak” araştırmasıyla; Fethiye Akay, Keçeli’nin Kitaplığı’nda Dönüşüm” kitabının tanıtımıyla; Şulenur Yaşar Feyâlilaceb’te Kay! Kay! Kay! Kay-ma!” yazısıyla; Neslinur Zeynep Mutlu, Ehl-i Medya’da Diksiyon TV” kanalının tanıtımıyla; Edibenur Üner Sinematograf köşesinde çizimleriyle ve Meslihan Çetin, Öğrenci İşi’nde Home Cafe yazısıyla yer alıyor. Emine Sultan Çakır, Eskimez Yazı’da Nice 4 ve 40 senelere” derken, Merve Yavuz Heybe’de “Riga’da 24 saat” başlığıyla gezi notlarını paylaşıyor.

İlk yorumu siz yazın

Makale hakkında düşüncelerinizi paylaşın:

E-Posta adresiniz kesinlikle gizli kalacaktır.


*