Öğrenci işi kurabiye

Asgarî malzemeyle orta sınıf bir kurabiye yapmak isteyenler buyursun! Haylayf tadında, düz, sade bir kurabiye yapmak için araştırma yaparken rastladığımız bir tarifi sizler için denedik. Malzemeler o kadar az ve kolay bulunur türden ki her öğrencinin kolaylıkla yapabileceğine inanıyoruz. Buyurun tarife geçelim.

Malzemeler:

  • 1 yumurta
  • Yarım s. brd şeker
  • Yarım s. brd sıvıyağ
  • 2,5 s. brd un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • Toz şeker (kurabiyeleri bulamak için)

Yapılışı:

Öncelikle geniş bir karıştırma kabına 1 yumurta ile yarım bardak şekeri alıp çırpıyoruz. Daha sonra yarım bardak sıvıyağı ekleyip, ardından yavaş yavaş un ve kabartma tozunu katıyoruz. Ele yapışmayan yumuşak bir kurabiye hamuru elde ettikten sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak kurabiyeleri şekillendiriyoruz. Hazırladığımız kurabiyeleri toz şekere buladıktan sonra bir kahve bardağı yardımıyla üzerine desen veriyoruz. Öğrenci olduğumuz için tepside önceki tariften kalan pişirme kâğıdını değiştirmiyoruz ve onun üzerine kurabiye hamurlarımızı dizerek altı kızarana dek pişmeleri için önceden ısınmış 170 derece fırına atıyoruz. Bundan sonra yapılacak tek bir şey kalıyor; fırının karşısına oturarak hazırladığımız kurabiyelerin pişmesini beklemek! Kısa sürede pişiyor merak etmeyin.

Bu kurabiye başta ifade ettiğimiz gibi orta sınıf, sade bir kurabiye. Dilerseniz hamuruna portakal kabuğu rendesi ve çikolata parçacıkları katarak ya da tarçın, ceviz ve benzeri malzemeler katarak ona sınıf atlatabilirsiniz. O kısmı sizin hayal gücünüze ve öğrenci bütçenize bırakıyoruz. Şimdiden afiyet olsun!

Hazırlayanlar:
Ezgi Kantar
Emine Sultan Çakır

İlk yorumu siz yazın

Makale hakkında düşüncelerinizi paylaşın:

E-Posta adresiniz kesinlikle gizli kalacaktır.


*