19. Mektup Tatlısı

Hikâyesi:

Dershanede oturmuş Mu’cizat-ı Ahmediye’yi (19. Mektup) okuyordum. Bereket mu’cizelerinden şöyle bir bahis geldi: “Resul-i Ekrem aleyhissalâtü vesselâmın Hazret-i Zeyneb ile tezevvücü velîmesinde1, Hazret-i Enes’in validesi Ümm-ü Süleym, bir iki avuç hurmayı yağ ile kavurarak bir kaba koyup Hazret-i Enes’le Peygamber aleyhissalâtü vesselâma gönderdi. Enes’e ferman etti ki: ‘Filan, filanı çağır. Hem kime tesadüf etsen davet et.’ Enes de kime rast geldiyse çağırdı. Üç yüz kadar Sahabe gelip Suffa ve Hücre-i Saadeti doldurdular… Bütün o üç yüz adam yediler, tok olup kalktılar. Enes’e ferman etmiş: ‘Kaldır!’ Enes demiş ki: ‘Bilmedim, taam kabını koyduğum vakit mi taam çoktu, yoksa kaldırdığım vakit mi çoktu, fark edemedim.’”

Bir anda zihnimde şimşekler çaktı. Evde hurma var dedim, yağ da var. Heyecanla mutfağa geçerek bir parça tereyağında birkaç tane hurmayı, çekirdeğini çıkarmak suretiyle kavurdum. O muhteşem bereket mucizesine biraz daha yakın hissetmek, bir nebze olsun tadına bakmak istedim. Belki o hislerle yaptığımdandır bilmiyorum, müthiş lezzetli gelmişti…

Malzemeler:

  • Bir parça tereyağı
  • Birkaç adet hurma

Yapılışı:

Gayet kolay. Bahsi geçti zaten. Tereyağını tavaya alıyoruz. Yağ eridikten sonra tavaya çekirdeklerini çıkardığımız hurmaları ekliyoruz ve kavuruyoruz. Bu kadar.

Ben karıştırırken hurmaları ezmeyi tercih ettim. Dileyen, dilediği gibi tasarruf edebilir. Görünüşüne bakmayın arkadaşlar, epey lezzetli.

Deneyeceklere afiyet şifa, bolluk bereket olsun inşaallah.

Dipnot:
1) Düğün yemeği

1 Yorum

  1. hemen denemeli… adı güzel, niyeti güzel, eminim ki tadı da enfes bir tatlı bu. samimi yazılarınızı ve çabucak tariflerinizi gülümseyerek okuyorum. teşekkür ve tebrik ile…

Makale hakkında düşüncelerinizi paylaşın:

E-Posta adresiniz kesinlikle gizli kalacaktır.


*