Helva tadında bir muhallebi

Malzemeler:

  • 3 parça yağ (yaklaşık 65 gr)
  • Yarım su bardağı un
  • 2 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı şeker

Yapılışı:

Eğer evde iki kişiyseniz; birinizin canı helva, diğerininki de muhallebi çektiyse bu tarif tam size göre arkadaşlar. Helva tadında bir muhallebi!

Tarifin çıkış noktası da bu oldu aslında. Ev arkadaşım muhallebi yemek istiyordu, benimse aklım helvadaydı. Ama helvayı henüz yediğimiz için muhallebi yapmaya karar verdik. Kararı verdik ama bir baktık sütümüz az. Bulduğumuz muhallebi tarifini yarıya indirerek pişirmeye karar verdik. Sonra bir baktık yağ ile unu kavuruyoruz, bu zaten helva yapımının ilk aşaması. Sonra sütü koyduk, muhallebi hemen bi koyulaştı. Sonra şekerini ekledik derken bir baktık hemen oldu muhallebi. Tadına baktık, helva gibi. Ama adı muhallebi falan…

Tam öğrenci işi, deneme yanılma bir tarif oldu. Biz kaza eseri bulduğumuz bu tatlıyı epey sevdik. Yeni keşfettiğimiz halde hususi olarak üç kere falan yaptık. Deneyeceklere başarılar diliyorum. Umarım siz de seversiniz.

Gerçek yapılışı:

Tereyağını eritip üzerine yarım su bardağı unumuzu ekliyoruz. Kokusu çıkana kadar iyice kavurduğumuz unun üzerine iki su bardağı sütümüzü ekliyoruz. Karıştırırken bir çırpıcı kullanalım ki topak topak olmasın arkadaşlar. Derken muhallebi hemen koyu bir kıvam alıyor. Yarım su bardağı şekerimizi de ekleyip, muhallebiyi karıştırıyoruz ve voila! Tam üç kaselik helva tadında muhallebiniz hazır efenim. Afiyet olsun.

2 Yorum

Makale hakkında düşüncelerinizi paylaşın:

E-Posta adresiniz kesinlikle gizli kalacaktır.


*