Görünmezlik için yeni yöntem

Duke Üniversitesi fen bilimcileri David Smith ile Nathan Landy, görünmezlikle ilgili mükemmel bir başarı yakaladılar. Görünmezlik, araştırmacıların yıllardır üzerinde çalıştığı bir konuydu. Bugüne kadar, her testte biraz ışık geri yansımıştı ve sadece kısmen görünmez olan nesneyi ortaya çıkarmıştı.

Smith ve Landy, yukarıda gösterilen baklava dilimi şeklindeki gizleme cihazının yardımıyla mikrodalgalara tamamen görünmez olan santimetre ölçeği bir silindir yaptılar. Işık geri yansımak yerine gizleme cihazının kenarlarından geçmişti, bu etki izleyicinin durduğu yere de bağlıydı.

Dönüşüm optiğinin konsepti 2006 yılında Londra’daki Imperial kolejindeki John Pendry’nin yanı sıra, Smith ve David Schuring tarafından tanıtıldı. Profesör Smith, BBC kanalına yaptığı açıklamada “Bizim tecrübemiz, ilk görünmezlik olayını ele alarak, dönüşümün gerçekten oluşturup, size mükemmel görünmezliği yaşatabilmeyi sağladı’’ dedi.

Gizleme cihazı sizi ya da beni görünmez yapmayı sağlamıyorsa yararı nedir peki? Bu cihaz radar, iletişim ve mikrodalga ile ilgili herhangi bir konuda avantaj sağlıyor. Bunların herhangi biri olmasa da, duvarınızda asılı durması sizcede çok hoş değil mi?

İlk yorumu siz yazın

Makale hakkında düşüncelerinizi paylaşın:

E-Posta adresiniz kesinlikle gizli kalacaktır.


*