Hangi gündem?

Hangi gündemden bahsetsek bu ay? Yine kestiremediğim ve ifade etmekten bile sıkıntı duyduğum zamanlardan geçiyoruz. Hiç değişmeyen, hatta günden güne artan üçüncü sayfa haberleri, şiddet, nefret söylemleri ve rövanş siyaseti…
Birbirlerini tenkitle kuşatılmış gazetelere ve vicdanlar bizlere “insan insanın kurdudur” resmini çiziyor. Karşı tarafın da haklı olma ihtimalini ortadan kaldıran bu akıl tutulması vakası günden güne vahim oluyor. İtidalli olmak en acımasız kelimeleri itina ile seçip tetiğe basmaktan daha mı zor? İnsan kalmak bütün mesele…
Buyurun hep birlikte bakalım kalbimizin yettiklerine, sayfamıza taşıya bildiklerimize;

– Pakistan’ın Peşaver şehrinde subay çocuklarının eğitim gördüğü Askerî Devlet Okulu’nda gerçekleşen kan donduran saldırıda hayatını kaybeden 132’si öğrenci 141 kişi gözyaşlarıyla toprağa verildi.
– Suriye’nin Deyr Ezzor kentinde IŞİD üyeleri tarafından öldürüldüğü düşünülen 230 kişinin cesedinin bulunduğu bir toplu mezar ortaya çıktı.
– Tayland’ın Phitsanulok şehrinde, işsizlik sebebiyle bunalıma giren 30 yaşındaki Natthaphat Khonsakrom, 24 günlük bebeğini diri diri toprağa gömerek ölümüne sebep oldu.
-14 yaşındaki siyahî genç George Stinney, 7 ve 11 yaşındaki iki kız çocuğunu öldürmek ile suçlanmış, görgü tanıklarının da bu yöndeki ifade vermelerinin ardından 1944 yılında idam cezasına çarptırılmıştı.
– Zonguldak’ta kaçak olduğu iddia edilen maden ocağında meydana gelen göçükte toprak kalan Fahrettin Karamusaoğlu(70), kaldırıldığı hastanede vefat etti..
-74 yaşındaki eşini baltayla öldüren 81 yaşındaki dedeye müebbet! Erzurum’da köye dönme isteğini kabul etmediği gerekçesiyle 5 çocuğunun annesi 74 yaşındaki Adalet Kahraman’ı baltayla öldüren 81 yaşındaki Ali Kahraman için ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istendi.
– Barışmayı kabul etmeyen karısını 17 yerinden bıçakladı.
İzmir’in Konak ilçesinde, Fatih Güven kendisinden boşanmak isteyen ayrı yaşadığı barışma teklifini kabul etmediğini öne sürdüğü eşi 33 yaşındaki Alev Güven’i, 17 yerinden bıçaklayarak öldürdü.
Vel’asr. İnnel’insâne lefî husr. İllellezîne âmenû ve amilûssâlihâti vetevâ savbilhakkı vetevâ savbissabr.

İlk yorumu siz yazın

Makale hakkında düşüncelerinizi paylaşın:

E-Posta adresiniz kesinlikle gizli kalacaktır.


*