İdamından 70 yıl sonra suçsuz bulundu

This undated photo provided by the South Carolina Department of Archives and History shows George Stinney Jr. the youngest person ever executed in South Carolina in 1944. The teenager was executed just 84 days after the two white girls were killed in the tiny mill town of Alcolu, S.C., according to newspaper accounts. (AP Photo/South Carolina Department of Archives and History)

İki kız çocuğunu öldürdüğü iddiasıyla idam edilen 14 yaşındaki siyahî gencin suçsuz olduğu 70 yıl sonra ortaya çıktı.
14 yaşındaki siyahî genç George Stinney, 7 ve 11 yaşındaki iki kız çocuğunu öldürmek ile suçlanmış, görgü tanıklarının da bu yöndeki ifade vermelerinin ardından 1944 yılında idam cezasına çarptırılmıştı.
Sadece 1 gün süren yargılamanın ardından idam edilen George Stinney’in dâvâsını yeniden inceleyen Yargıç Carmen Mullen, 1944’de yaşananları adaletsizlik olarak nitelendirdi ve Stinney’nin suçsuz olduğunu duyurdu.
Mullen, dâvâyı yeniden incelediği süre boyunca George Stinney’in kız ve erkek kardeşlerinin de aralarında olduğu o döneme tanıklık etmiş kişilerin ifadelerine başvurdu. Yargıç, aldığı kararın geçmişte yaşanan benzer dâvâlar için emsal teşkil etmeyeceğinin altını çizdi.

İlk yorumu siz yazın

Makale hakkında düşüncelerinizi paylaşın:

E-Posta adresiniz kesinlikle gizli kalacaktır.


*