Sosyal medyaya, medya gözüyle bakılmaması lazım

İzmir’deki Yaşar Üniversitesi’nde öğrencilerle buluşan elektronik müziğin Türkiye’deki ünlü temsilcisi Bedük, sosyal medyadan nefret ettiğini belirtti.

Bedük’ün DHA’nın haberinde yer alan ifadeleri şöyle: “Twitter, Facebook gibi sosyal medya hesapları içeriğin hiçe sayıldığı, yalnızca tıklanmanın, beğenilmenin ve ‘hit’ olmanın önem verildiği mecralar haline geldi. Sosyal medyanın gençliğe zarar verdiğini düşünüyorum.”
90

Bedük’ün, “Full” adlı albümü Facebook’ta en başarılı projeler arasına girmesi ve kampanya süresince 1 milyon 250 bin kez dinlenme oranına erişmesine rağmen, sosyal medyaya olan bakış açısı bu yönde. Bedük konuşmasına şöyle devam ediyor: “İçeriğin hiçbir önemi kalmadı. İçerik oluşturmayı seven bir adam olarak, sosyal medyadan nefret ediyorum. İçerik olmadığı halde milyonlarca kez tıklanmak veya beğeni almak değerliymiş gibi algılanıyor. Bunların değerli gibi gösterilmesi gençliğe de zarar veriyor. Sosyal medyada kaç kişiden beğeni alındığı, kaç kişinin tıkladığı gibi seçenekler ortadan kalkarsa çok daha sağlıklı bir yer haline gelebilir.”

Sosyal ağların bir takım zararlarını fark etmiş ve buna rest çekmiş güzel bir örnek. Bahsedilen siteleri, malûm amaçlarla kullanılmak yerine, Nur’un yayılmasını kolaylaştıran bir mecra olarak görmeli ve Bedük gibi düşünenlere “Bakın biz bu amaçlarla kullanmıyoruz” diyebilmeliyiz.

İlk yorumu siz yazın

Makale hakkında düşüncelerinizi paylaşın:

E-Posta adresiniz kesinlikle gizli kalacaktır.


*