Kedi evleri yapmak için Kadıköy’e

Kedici dergisinin düzenlediği, artık geleneksel hale gelen ve bu yıl üçüncüsü düzenlenen Sokak Kedisi Şenliği’nin İstanbul ayağı, Kadıköy Belediyesi’nin desteği ile 07 Şubat 2016 Pazar günü saat 14.00’de Yoğurtçu Parkı’nda gerçekleşti.

Yeşilist’te yer alan haberde; hayvanseverlerin katılımıyla düzenlenen Sokak Kedisi Şenliği’nde oluşturulan kedi evi yapım atölyesinde, çok miktarda kedi evi yapılmasının ve sonrasında hayvanseverlerin bu evleri semtlerindeki uygun yerlere yerleştirmelerinin amaçlandığı belirtildi.

Kış aylarında sokakta yaşam mücadelesi veren kediler için, soğuk ve yağmurdan korunmalarını sağlayacak birer barınak yapmak amacıyla düzenlenen etkinlikte, katılımcılara dağıtılacak olan kedi mamaları ve mama kaplarının da kedi evleri ile birlikte sokak kedilerine götürülmesi sağlandı.

Ayrıca şenliğe katılan çocuklar için hazırlanan Kedi Resmi Çizim Atölyesi’nde çocukların çizdiği kedi resimlerinin, yapılacak kedi evlerinin üst kısmını ve derginin sayfalarını süsleyeceği belirtildi.

İnsanın tüm kâinatla iç içe uyum içinde yaşaması şart. Bu haber de birtakım insanların bu işi sevgiyle yaptığının haberi. Diğer canlıların hayatını kolaylaştırmanın lezzetini alanlar, bunu alışkanlık haline getirecektir. Bu konudaki en güzel örnek de Bediüzzaman Said Nursî’dir.

İlk yorumu siz yazın

Makale hakkında düşüncelerinizi paylaşın:

E-Posta adresiniz kesinlikle gizli kalacaktır.


*