Haziran sayımız çıktı!

Kur’ân’ın esaslarına muhtacız

Aylık aktüel gençlik dergisi Genç Yorum, Ramazan ayını Kur’ân sayısı ile karşılıyor. “İnsanlık Kur’ân’ın esaslarına muhtaç” başlığıyla çıkan dergi, Kur’ân’ın getirdiği medeniyeti, toplum hayatına sağladığı faydaları ve Kur’ân’ın mucizevî yönünü sayfalarına taşıyor.

Ferdi ve toplumsal hayatın temelinin, Kur’ân’ın esaslarıyla sağlamlaştırılabileceğini nazarlara sunan derginin kapak dosyası şöyle:

Serdar Aktaş: “Gerçek medeniyeti kuran, Kur’ân’dır”

Ersin Acar: “Ezelî Kelâm’ın emrettiği köprü”

Hatice Sevde Yeni: “Kur’ân denizinde devr-i âlem”

Risale-i Nur’dan: “7 yönüyle harika, 40 yönüyle mu’cize”


Gençler, sınava hazır mısınız?

Dergi, kapak konusunun yanı sıra gençleri ilgilendiren önemli bir dosya konusuyla geliyor. Haziran ayından gerçekleşecek LYS nedeniyle hazırlanan ‘Sınav Dosyası’na, Adnan Nacir, Sebahattin Yaşar ve Ömer Baldık katkı sağladı. “Yüksek yüksek tahsillere ömür vermesinler”,

“İnandığınız kadar rahatsınız” ve “Depresyon” başlıklı çalışmalar gençleri bekliyor.

Her ay olduğu gibi

Derginin daimî sayfalarından Haber Yorum, Nurlu Yorum, Foto Yorum, Yeşil Yorum, Herkes İçin Sanat, Keyfince Lügât, Veda Yazıları bu ay da dergideki yerini aldı.

İbrahim Özdabak ‘Kur’ân’ temalı karikatürüyle Genç Yorum Haziran sayısında.

Daha başka?

Edebî Yorum sayfasında Kürşat Kantarcı “Yazmak açlığı” , Anlamlı Yorum’da Destan Şahlan, “Parmaklarımın arasında”, Herkes İçin Sanat’ta Melike Nursultan Üner ve Nuriye Sultan “Cânım teraryum” çalışmalarıyla ve Şiir köşesinde Emine Hatun Kahriman “Yağmur ve rüzgâr şiiri ile yer alıyor. Nedim Polat’ın yazıp çizdiği “İnsan Tamirhanesi” 2. bölümüyle bu sayıda.

Yeni bölümümüzün adı “KEÇELİ” oldu

Mayıs ayında yeni bir bölümle okuyucusuna merhaba diyen Genç Yorum dergisi, daha genç okurları için hazırladığı bu bölümün adını KEÇELİ koydu. Okurlardan gelen önerilerle kararlaştırılan KEÇELİ ismi ve bu yeni bölüm değerlendirmesi için okur geri bildirimi bekleniyor.

KEÇELİ dopdolu ikinci bölümüyle çok konuşulacağa benziyor. Tamamen gençlerden oluşan bir ekibin hazırladığı bu bölümde, içinde edebiyattan sanata, çizgi romandan karikatürlere, Osmanlıca öğretiminden hayalî ve manevî seyehatlere kadar pek çok ilgi çekici ve özel sayfalar yer alıyor.

Burada her şey çok özel

Her Telden köşesiyle Edibenur Üner, Feyâlilaceb ile Şulenur Yaşar, Eskimez Yazı ile Emine Sultan Çakır, Nesl-i Ati Akademisi ile Huriye Yücesoy, Ramazan karikatürüyle Burak Kadıoğlu, Taşlı Tarla ile Hakan Durak, edebiyatın zikri, fikri şükrü Zürefa ile Müberra Yüksel, Hayâlname ile Şüheda Kale, Ehl-i Tivit ile Seren Adıyaman ve Çay Saati ile Büşra Bakırcı bölümün emektarlarından.

KEÇELİ’ye logo, hat, illüstrasyon, sinematografik anlatım ve kaligrafi çalışmalarıyla destek veren genç isimler ise şöyle: İcazetli Hattat Meryem Mermer, Beyzanur Uçar, Eslem Yaşar, Edibenur Üner, Neslinur Bilge, Huriye Yücesoy ve Yasir Ekinci.

Gündemi ebedî gençlik olanların dergisi Genç Yorum ilklere ve yeniliklere imza atmaya devam ederken, bu çalışmalarında gayretle, fedakârlık gösteren gençlere ve tüm okurlarına teşekkürü bir borç biliyor.

 

İlk yorumu siz yazın

Makale hakkında düşüncelerinizi paylaşın:

E-Posta adresiniz kesinlikle gizli kalacaktır.


*