EYLÜL SAYIMIZ ÇIKTI!

Gençlik trenini kaçırmadan…

Genç Yorum dergisi, gündemi ebedî gençlik olanlara hitap etmeye devam ediyor. Yayın hayatında 13. yaşına basan dergi 145. sayısıyla çıktı.

Gençlere, “Ölmezsen İhtiyar Olacaksın” hatırlatmasının yapıldığı kapak dosyası ile çıkan dergi, okurlarını gençliğin kıymetini bilmeye çağırıyor.

Bediüzzaman Said Nursî Hazretleri’nin, “Gençlik hiç şüphe yok ki gidecek…” hitabından hareketle hazırlanan kapak dosyasında genç kalemler yer aldı. “Bir sonraki durak” yazısıyla Ersin Acar, “Bir salâ’ esintisi, ruhumda ihtiyarlık” yazısıyla Nurefşan Kuranlı, “İhtiyar bir dünyada genç olmak” yazısıyla da Melike Nursultan Üner kapak çalışmasına destek sağlayan genç kalemlerden…

Derginin daimî yazarlarından Mustafa Oral ise, “Şimdi bana kaybolan ihtiyarlığımı verseler” yazısıyla okuyucusuyla buluşuyor. Kapak röportajında Rize/Çayeli’ne uzanan dergi, Çiftçi ailesini konuk ediyor sayfalarına.

Yayın çizgisini Kur’ân’ın Risale-i Nur penceresinden hareketle oluşturan dergi, Nurlu Yorum köşesiyle her ay kapak konularının temelini Risale-i Nur ile oturtmaya devam ediyor. Bu ay, “Gençlik, ihtiyarlığa ve ölüme değişecek!” nidası yankılanıyor Nurlu Yorum’da.

 

Her ay olduğu gibi…

Derginin daimi sayfalarından Haber Yorum, Tekno Haber, Foto Yorum ve Karikatür takipçilerini bekliyor. Her ay olduğu gibi, Ali Hakkoymaz’ın kelimeleri ile Keyfince Lügât, Caner Kutlu’nun tefekkür âleminden Zihnin Çarkları, Handenur Yaşar’ın çevre mühendisliği kimliği ile fıtratın dilini konuşturduğu Yeşil Yorum ve Melike Nursultan Üner ile Nuriye Sultan’ın hazırladığı Herkes İçin Sanat merakla okunmak için geliyor.

 

Başka neler mi var?

Zengin içeriğiyle okurlarına hakikatleri taşıyan Genç Yorum’da bu ay Anlamlı Yorum sayfasında Şeyda Sultan Zengin, “Namaz temsilci hattına hoş geldiniz!” yazısıyla; Farklı Yorum’da Sedat Kan, “İnsan olmak meselesi” yazısıyla ve Hikâye sayfamızda Burak Salih Selçuk “Bekleyiş” ile yer alıyor.

Derginin her ay düzenli olarak ulaştırıldığı yurdun çeşitli hapishanelerindeki mahpuslardan gelen mektuplarla hazırlanan Medrese-i Yusufîye Mektupları da derginin sayfalarında yer alıyor. Şiir sayfasında Halil Çiftçi’nin “Aziz Valideme” şiiri, şiir severleri bekliyor.

15 Temmuz kanlı darbe girişiminde kahramanca şehit olan Astsubay Ömer Halisdemir, Dursun Ali Erzincanlı’nın onun anısına yazdığı şiirden bir bölümle dergide yâd ediliyor.

 

Keçeli’yi takip ediyor musunuz?

Ortaöğretim ile üniversite gençliğine ve kendini genç hisseden herkese hitap eden Keçeli bölümü 5. ayında gene dopdolu.

Tamamını gençlerin oluşturduğu Keçeli; Edibenur Üner’in hazırladığı Her Telden, Şulenur Yaşar’ın hazırladığı Feyâlilaceb, Emine Sultan Çakır’ın hazırladığı Eskimez Yazı, özgün ve eşsiz çizgileriyle Huriye Yücesoy’un kaleminden Nesl-i Âti Akademisi, Şüheda Kale’nin hazırladığı Hayâlnâme, Merve Yavuz’un gezi notlarıyla Öğrenci İşi ve Seren Adıyaman’ın derlediği Ehl-i Tivit ile dergi sayfalarını renklendiriyor.

Genç Yorum dergisi okurlarının Kurban Bayramı’nı tebrik ediyor ve bu bayramın ihtiyarlığı sevme bayramı olmasını diliyor.

İlk yorumu siz yazın

Makale hakkında düşüncelerinizi paylaşın:

E-Posta adresiniz kesinlikle gizli kalacaktır.


*