CEBİMİZDEKİ KOLAYLIKLAR

Bu ay sizler için hayatınızı kolaylaştıracak
iki uygulama seçtim.

Quizlet

Bunlardan ilki yeni keşfettiğim “Quizlet” adlı uygulama ve internet sitesi. Nedir bu Quizlet, ne işe yarar, derseniz anlatayım. Malumunuz çoğumuz öğrenciyiz, günümüzün büyük bir bölümü ders çalışmakla ve umarım, öğrenmekle geçiyor. Quizlet de bu noktada size yardımcı oluyor. Temelde ders notlarınızı telefonunuzda organize ederek gözden geçirmenizi sağlayan bir uygulama bu, aynı zamanda tarayıcınızdan da erişebilirsiniz. Mesela İngilizce mi öğreniyorsunuz, uygulamada yeni bir ders oluşturup materyallerinizi eklemeye başlıyorsunuz, bilgi kartları oluşturarak pratik bir şekilde tekrar yapabiliyorsunuz, oluşturduğunuz derslere arkadaşlarınızı ekleyerek grubunuzla arkadaşça bir rekabet ortamı oluşturabiliyorsunuz ve uygulama tarafından oluşturulan quizleri çözebiliyorsunuz.

77

Ama asıl güzel yönü siteyi kullanan öğretmen ve öğrenciler tarafından herkese açık oluşturulmuş derslerin materyallerinden faydalanmak. Ben özellikle de kelime öğrenmek için çok faydalı buldum. Zaten gün içinde uzun bir süre elimde olan telefonumdan uygulamayı açıp her gün üç dört tane kelimeyi öğrenmek işten bile değil. Madem öyle, haydi telefonların başına! Bu sefer öğrenmek için…

Trafi

Trafi de bir yön bulma uygulaması ve şu ana kadar kullandığım pek çok uygulama arasından en doğru olanı. Uygulamada şuan İstanbul, Ankara, İzmir, Konya, Adana, Bursa ve Kayseri şehirlerine ait bilgileri içeriyor. Rota arama ve harita gibi temel özelliklerin yanı sıra otobüs saatleri, haber ve raporlar bölümleri var. Ulaşmak istediğiniz yer için alternatif güzergâh ve vesaiti ulaşım süreleriyle birlikte sizlere sunuyor. Bulunduğunuz yere yakın durakları ve o duraklardan geçen vesaiti tek tıkla, tek listede karşınıza çıkarıyor. Sık kullandığınız rotaları favorilerinize kaydederek daha pratik bir şekilde kullanabiliyorsunuz.

76

Uygulamanın en güzel yanlarından biri de forum bölümünün olması, böylece diğer kullanıcılarla anında iletişime geçerek otobüs saatleri, trafik durumu veya rotalar hakkındaki anlık bilgilere ulaşabiliyorsunuz. Ayrıca uygulama çevrimdışı modda kullanılabiliyor.

Güvenli yolculuklar!

İlk yorumu siz yazın

Makale hakkında düşüncelerinizi paylaşın:

E-Posta adresiniz kesinlikle gizli kalacaktır.


*