KASIM SAYIMIZ ÇIKTI!

Bir eğitim ki; Müfredatı RAB, gayesi fıtratı korumak!

Aylık aktüel  gençlik dergisi Genç Yorum, Kasım sayısında ‘eğitim’ konusunu gündeme taşıyor. Gençlerin dünyasını ilgilendiren önemli hakikatleri gündemde tutmayı gaye edinen dergi; eğitim konusunu çeşitli yönleriyle ele alıyor ve EĞİTİMe çift kanat ŞART vurgusu yapıyor.

Gündemi ebedî gençlik olan Genç Yorum dergisi; yeni eğitim-öğretim döneminde ‘eğitim’ konusunu ele alıyor. “Eğitime çift kanat şart” başlığıyla çıkan dergi, eğitimin tek tip oluşuna eleştiri getirirken; olması gereken, fıtrata uygun olan eğitime vurgu yapıyor. Eğitim’de ‘Yaratıcı’ fikrinin mahiyeti ve insan fıtratında yer alan sevgi, şefkat, iylik gibi önemli duyguların eğitim ve öğretime hâkim olması gerekliliğinin altını çiziyor.

Bu işte bir müfredat yeniği var

Kapak dosyasında: Mustafa Oral, “RAB müfredatlı eğitim” yazısıyla; Ayşenur Aydoğdu, “Medeniyetlerin oluşumu ve eğitim” yazısıyla; Melike Nursultan Üner, “Yollar ve kalıplar” yazısıyla; Rana Kara ise, “Düşünüyorum, öyleyse yokum!” yazısıyla yer alıyor.

Kapak dosyasında ayrıca, Şulenur Yıldırım’ın gerçekleştirdiği ve bir özel eğitim öğretmeni olan Vahap Işık’la yapılan röportaj yer alıyor. Otizmli öğrencisinin karnesine yazdığı not ile Türkiye gündeminde yer alan Vahap Işık’la, özel eğitim öğrencileri, eğitim sistemimiz ve öğretmenlik üzerine yapılan bu röportaj ilgililerini bekliyor.

Güncel Yorum köşesinde de konu eğitim. Erdem Özkan, Edebiyatçı-şair Ali Hakkoymaz’ın “Müfredat Dışı Edebiyat” konulu sohbetinden izlenimlerini kaleme aldı. Her ay kapak dosyası bağlamında İbrahim Özdabak çizgileri de derginin daimi Karikatür köşesini oluşturuyor.

Her ay sizlerle

Dergide her ay olduğu gibi bu ay da; Haber Yorum, Nurlu Yorum, Foto Yorum, Tekno Haber sayfaları okurlarını bekliyor. Ali Hakkoymaz’ın kelimeleriyle Keyfince Lügât’te bu ay “Edebiyat yazılısı” şiiri var. Zihnimizin işlevlerini adım adım irdeleyen tefekkürleriyle Caner Kutlu’nun Zihnin Çarkları’nda bu ayki durağı “Müzik”

Garip Ay’la röportaj

Nuriye Sultan ve Melike Nursultan Üner’in hazırladığı Herkes İçin Sanat’ta bu ay ebru sanatı var. Ebru sanatçısı Garip Ay’la yapılan röportaj ve ebru sanatından örnekler dergi sayfalarını renklendiriyor, okurları sanata çağırıyor.

Nesl-i Âti Akademisi maceraları KEÇELİ’de

Keçeli bölümü bu ay da heyecanlı, renkli, dolu dolu. Edibenur Üner’in hazırladığı Her Telden; Seren Adıyaman’ın derlediği Ehl-i Tivit; Büşra Bakırcı’nın kaleminden Çay Saati; Fatma Şehide Nur’un edebî tefekkür dünyasından Zürefa; Emine Sultan Çakır’ın öğretimi ile Eskimez Yazı; hayret hikâyeleriyle Şulenur Yaşar’ın kaleminden Feyâlilaceb; Merve Yavuz’un seyahat notlarıyla Öğrenci İşi meraklılarını ve sevenlerini bekliyor. Keçeli’nin can damarı, biricik çizgi romanı, macera ve heyecan dolu okulu Nesl-i Âti Akademisi bu ay tam 4 sayfa olarak takipçileriyle buluşuyor.

Daha başka?

Gezi-Yorum sayfasında Kübra Ünüvar’ın gezi notları ile “Saklıkent Safranbolu” var. Hıdırlık Tepesi, Cam Teras ve Tokatlı Kanyonu bu yazıda. Kültür-Sanat sayfasında, İlknur Fatma Kemerli’nin okuma notları ile iki kitap tanıtımı yer alıyor.

Gençlerin dünyasına hakikatleri taşımayı gaye edinen dergi Genç Yorum, mesleğine sadakatle gönül veren tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor.

 

110

İlk yorumu siz yazın

Makale hakkında düşüncelerinizi paylaşın:

E-Posta adresiniz kesinlikle gizli kalacaktır.


*