MAYIS SAYIMIZ ÇIKTI!

Korkma, itiraz et!

Aylık aktüel gençlik dergisi Genç Yorum,
Mayıs sayısında gençlerin itirazlarına ve isteklerine kulak veriyor.

Mayıs sayısında “İtirazım Var!” başlığıyla çıkan Genç Yorum dergisi, gençlerin sesi oluyor ve itirazlarına mikrofon uzatıyor.

Kapak dosyasında gençlerin, gerek aile hayatında gerek sosyal hayatta gerekse eğitim hayatında büyükleri tarafından anlaşılmadıkları, kabul görmedikleri, muhatap alınmadıkları durumlara itirazları dile getirilirken, onlara birey olarak itiraz haklarını kullanmaları da tavsiye ediliyor. Diğer yandan değişen dünyada, gençlerin de değişim rüzgârlarından etkilendikleri ahir zamanda, nefsin istek ve arzularına, dünyanın cazibesine, teknolojinin dayattıklarına da itiraz edilmesi gerekliliğinin altı çiziliyor.

Mustafa Oral, Ashabı Kehf’den ashab-ı keyfeyazısıyla; Melike Nursultan Üner, Saksı olmak veya yerine konmak” yazısıyla; Adnan Nacir, IT’razım var! yazısıyla; İsmail Tezer, Korkma, itiraz et! yazısıyla ve Ayşenur Aydoğdu, “Tutanak getirin, itirazım var!” yazısıyla kapak dosyasında yer alıyor.

Nurlu Yorum’da “Cazibedar bir fitne içinde bulunan gençlerle muhavere” başlığıyla Risale-i Nur’dan bir bölüm bulunuyor. Karikatür köşesinde ise kapak konusu bağlamında İbrahim Özdabak çizgileri yer alıyor.

Her ay olduğu gibi

Mustafa Sait Önal’ın hazırladığı Haber Yorum, Ali Hakkoymaz’ın Bizim Radyo konuşmalarından deşifre edilen Keyfince Lügât, okurlardan gelen fotoğraflarla Erhan Akkaya’nın editörlüğünde Foto Yorum, Muhammed Zorlu’nun derlediği Tekno Haber her ay olduğu gibi bu ay da Genç Yorum sayfalarında okuyucusunu bekliyor. Melike Nursultan Üner ile Nuriye Sultan’ın hazırladığı Herkes İçin Sanat sayfasında Kübizm sanatı yer alırken, Caner Kutlu’nun kaleminden Zihnin Çarkları’nda ise “Hakikat” başlığı var.

Başka neler var?

Mayıs ayı sonunda başlayacak Ramazan-ı Şerif’e merhaba niteliğinde Ramazanname köşesi de bu aya özel Genç Yorum sayfalarında. Kültür Sanat sayfasında bilim olimpiyatları haberi yer alırken, Farklı Yorum’da Kenan Şirin’in, Ahmet Haşim’den Orhan Veli’ye şiirimizin temayülü” başlıklı çalışması bulunuyor. Şiir köşesinde ise, Fatma Zehra Şimşek’in, “Çerh ile söyleşme, çünkü ikimiz de tilkiyiz” şiiri var.

Keçeli 1 yaşında!

Genç Yorum’un daha genç, en genç bölümü Keçeli Mayıs ayıyla birlikte birinci yaşını doldurdu. Keçeli ekibi bir yıllık süre içerisinde kendini aydan aya geliştirdi ve şimdi ikinci yılına girmiş bulunuyor.

Her Telden, Çay Saati, Zürefa, Eskimez Yazı, Nesl-i Âti Akademisi, Hayâlnâme, Feyalilaceb, Keçeli’nin Kitaplığı, Öğrenci İşi ve Ehl-i Tivit gibi birbirinden özgün ve farklı bölümleriyle lise gençliğine hitap eden Keçeli, birinci yılını doldurmanın heyecanını yaşıyor.

İlk yorumu siz yazın

Makale hakkında düşüncelerinizi paylaşın:

E-Posta adresiniz kesinlikle gizli kalacaktır.


*