KODLAMA – BOĞAZİÇİ FİZİK DÖRTLÜSÜ

CODE.ORG

Kodlama artık yalnız bilişim dünyasında değil, diğer pek çok alan için de önemli bir hâle geldi. Kodlama dillerini öğrenmek için de pek çok online ders mevcut. code.org özellikle de çocuk ve gençlerin kodlama öğrenmeye başlaması için kurulmuş ücretsiz ve Türkçe desteği olan bir site. Öğrenciler ve eğitmenler için de ayrı bölümler var, böylece öğretmenler de sınıflarıyla beraber kullanabiliyor.

Okuma yazma bilmeyen çocuklar için bile hazırlanmış dersler var. Dersler 4 yaş sınırından başlıyor ve kodlama öğrenmek isteyen herkese açık. İşin eğlenceli yanı da kodlama yaparak oyunlar oluşturup sonra da onları oynayabilmeniz. Öyleyse kodlamaya başlayalım!

 

BOĞAZİÇİ FİZİK DÖRTLÜSÜ

Fiziğe ilgi duyuyorsanız ve merakınızı giderecek, size yeni şeyler öğretecek Türkçe içerik arıyorsanız Boğaziçi Fizik Dörtlüsü tam size göre. Boğaziçi Üniversitesi Fizik bölümünden Erkcan Özcan, İbrahim Semiz, Levent Kurnaz ve Burçin Ünlü hocaların kurduğu Facebook sayfasında, yalnızca fizik profesörleri veya öğrencileri için değil, herkesin anlayabileceği paylaşımlar yapılıyor. @Boun.Kuartet Facebook’ta ilgi çekici ve öğretici içerikleriyle sizi bekler. 🙂

 

Edibenur Üner
edibenuruner@gmail.com

İlk yorumu siz yazın

Makale hakkında düşüncelerinizi paylaşın:

E-Posta adresiniz kesinlikle gizli kalacaktır.


*