Ecosia – Bi Değişik Dikiş Okulu

ecosia.org - die Suchmaschine, die BŠume pflanzt. Die Verwendung dieses Bildes ist fŸr redaktionelle Zwecke honorarfrei. Veršffentlichung bitte unter Quellenangabe: "obs/ecosia.org"

BEN DE TAM BUNU ARIYORDUM!

Google’ın ne olduğunu bilmeyen var mı? Bir ödevimiz olduğunda, araştırma yapmak istediğimizde, internette bir şey ararken kullandığımız ve merak ettiğimiz pek çok şeyi bedavaya sorduğumuz, artık “Google Amca” olarak bizden biri hâline gelmiş sevgili arama motorumuz o. Şimdi düşünün ki, siz ne zaman internette bir arama yapsanız biriken paralarla ağaçlar dikilecek! Her bir yerler yeşille dolacak. “Ecosia” adlı arama motoru işte tam olarak bunu yapıyor. Yaptığımız aramalardan kazandıkları paranın en az %80’iyle kurak alanlar ağaçlandırılıyor. Üstelik ağaçlandırma çalışmalarını bölgenin yerlilerinin yapması sağlanarak onların gelir etmesine yardımcı oluyorlar.

“E peki nerden bileceğiz gerçekten yapıyorlar mı bunları?” derseniz, Ecosia’nın tüm gelir gider tablosu her ay siteden yayınlanıyor, bu konuda oldukça şeffaflar. Yaptığımız her 45 arama bir ağacı fonlamaya yetiyor, size bu köşeyi hazırlarken 66 arama yapmışım mesela, yani bir ağacın dikilmesine yardım etmişim bile! Siz de bunun bir parçası olmak istemez misiniz? (Merak etmeyin, Google’dan hiçbir farkı yok.) Öyleyse bir arkadaşımın dediği gibi, biraz da yeşil kazansın!

 

Bİ DEĞİŞİK DİKİŞ OKULU

Bazen sizin de alışveriş yaparken sıkıldığınız, üstünüze ve zevkinize göre bir şeyler bulmak için saatlerce dolaşıp eli boş döndüğünüz oluyor mu? Veya en basitinden bir söküğü dikmesi veya pantolonunuzun paçasını yapması için annenizi beklemek zorunda kaldığınız? “Keşke dikiş bilsem de kendim istediğim gibi giyinsem” diye içinizden geçiyordur belki. Neden olmasın? Ufak ufak bir yerlerden başlamak lâzım. Bugün söküğü dikmekle başlarız, yarın başka şeyler yaparız.

Ayşenur Arslanoğlu’nun “Bi Değişik Dikiş Okulu”nda düğme dikmekten benim de pek anlamadığım değişikli şeylere kadar bir sürü öğretici videolar var. İlla makinenizin olmasına gerek yok, el dikişiyle yapılan şeyler de dâhil. Ben bayağı heyecanlandım şimdi, belki bir gün alışverişe çıkıp aldıklarıma ederinden kat kat fazla paralar ödememe gerek kalmaz, giydiğim her şey yalnız benim olur, ben de bir şeyler üretmenin mutluluğunu tadarım. Güzel olmaz mıydı?

İlk yorumu siz yazın

Makale hakkında düşüncelerinizi paylaşın:

E-Posta adresiniz kesinlikle gizli kalacaktır.


*