Dergi, Dünyevîleşmeye Karşı Direniştir!

Sevgili Genç Yorum Okurları;
Bu sayfanın “en az okunan sayfa” olduğuna dair iddialar var. Mail kutularımız sizden gelenlerle dolup taşmasa da, biliyoruz ki orada bir yerlerde bizi takiptesiniz. Sessiz, ama vefalı bir takip. Şüphe yok.

Her ay dört gözle dergisinin eline geçmesini bekleyen okur haberleri geldikçe mutlu oluyoruz. Ama istiyoruz ki, biraz “ses” olsun. Şu 64 sayfaya yazılıp çizilenlerin yankısı bize geri dönsün. Buradayız ve direniyoruz deyin. Çünkü sevgili okur, dergi bir direniştir dünyevîleşmeye! Okuyan, yazan, çizen herkese bir okul hüviyyetinde olan dergi, aynı zamanda fikrin, inancın, yaşayışın, sebatın kaleme kâğıda bürünmüş hâlidir.

Satırlarını okumakta olduğunuz bu dergi ise, bu direnişin bir bayraktarıdır. Hazırlayanı, yayınlayanı, okuyanıyla…

Bir gençlik dergisini “gençlik dergisi” yapan şey ise, gençlerin tatlı telaşlı koşturmacalarıdır. Ancak gençlerin sesi, nefesi, hevesi varsa işin içinde, gençlik dergisi denebilir ona.

İşte bu dergi, derdi, dünyevîleşmeye direnmek ve ebedî gençliği kazanmak olan gençlerin emeğiyle hazırlanıyor her ay. Aynı şehirde, aynı mekânda olmasalar da bir fabrikanın çarkları gibi birbirine destek veren gençler… Okulları, meşguliyetleri, sorumlulukları olsa da dergilerini sahiplenen ve en iyi yapmak isteyen gençler…

Dünyaya ait olmayan ruhların; dünya hayatındaki oyalanmalarını mânâlandıran bir uğraşı, ebedî hakikatleri kalplere, vicdanlara ulaştırmasına bir aracı, kendilerini dünyaya çağıran her şeye bir cevabıdır bu dergi.

 

Ve Değerli Okur;

Sen de bu direnişin bir parçasısın. Dergini alarak, okuyarak, okutarak; okuduğunu geri bildirerek… Çünkü aynı davanın yolcuları birbirinden güç alır ve daha kolay direnir dünyalılaşmaya.

Dünyadan elimizi eteğimizi çekecek değiliz ya. Bizi dünyaya çağıran şeylerin yönünü istikamete çevirmek ve hayırda kullanmak çaresi var şükür. Dünyalılaşmadan, dünyadan istifade edebiliriz. İşte bu dergi, dünyalılaşmak, dünyevîleşmek istemeyenlerin buluştuğu yer.

O hâlde sevgili okur; sesiniz, sesimiz daha gür çıkmalı. Dünyadan arşa yükselmeli.

Bu bir direniş çağrısıdır.

 

Önemli not: Yaş itibariyle ‘genç’ olarak anılmasalar da; dergimize fikirleriyle, yazılarıyla destek veren, dergisini sahiplenerek alıp okuyan tüm büyüklerimiz de bahsimize dâhildirler. Hepsine hürmetlerimizi sunuyoruz…

 

İlk yorumu siz yazın

Makale hakkında düşüncelerinizi paylaşın:

E-Posta adresiniz kesinlikle gizli kalacaktır.


*