2018 Ocak Özel Sayımız Çıktı!

Bir hayat tarzı olarak helâl

Bir hayat tarzı olarak helâl

Aylık aktüel gençlik dergisi Genç Yorum’un 2018 Ocak özel sayısı çıktı. Helâl bir hayat tarzını merkezine alan dergi, insanın, helâl yaşamaya odaklı bir bakış açısıyla ömrünü sürdürmesi gerekliliğini insanî gerçekliklerle sayfalarına taşıyor.

Gündemi ebedî gençlik olanların dergisi Genç Yorum, “Helâl olsun” başlıklı 161. sayısıyla çıktı. Kapsamlı bir kapak dosyasıyla hazırlanan dergi insana, “helâl” kavramını hayatın pek çok yerinde sorgulatıyor.

2018 Ocak özel kapak dosyasında yer alan yazılar ve yazarları şöyle:

Nesibe Ersoylu: “Hayatımızdaki tercihler: helâller ve haramlar”
Muhammed İsmail Tezer: “Tek cümlede İslâm”
Ayşenur Akay: “Helâlden kendini çekme!”
Melike Nursultan Üner: Helâlin zikri, fikri, şükrü”
Bilal Said Parlakoğlu: Helâl yaşama alanları
Nuriye Sultan Kostak: “Helâl-haram denkleminde insan-eşya değişkeni”
Mustafa Sait Önal: “Menfaatin adaleti”
Nurefşan Akkaya: “Minimalizm: Az her zaman daha çoktur”
Nur Banu Polat Sipahi: “Önüm arkam, helâl haram, sobe!”
Ayşenur Aydoğdu: Muttakî sertifikalı Müslümanlık”

Kapak dosyası bağlamında; Risale-i Nur Külliyatı’ndan derlenen Nurlu Yorum ve İbrahim Özdabak çizgileri de derginin daimî sayfalarını oluşturuyor.

Her ay olduğu gibi

Caner Kutlu Zihnin Çarkları’nda “Adalet-2”; Fatma Zehra Şimşek, Duygu Yüksel ve Esra Yavuzyiğitoğlu Bâb-ı Edebiyât’ta “Dünyanın oyunları”; Melike Nursultan Üner ve Nuriye Sultan Kostak Herkes İçin Sanat’ta “Durma, kendini anla(t)!” yazıları ile okurlarını bekliyor.

Türkiye ve Dünya gündeminden içeriklerle Kübra Ünüvar’ın derlediği Haber Yorum; ilginç bilgilerle Şeyda Sultan Zengin’in hazırladığı Amerikan Tavukları ve Erhan Akkaya editörlüğünde Foto Yorum sayfaları da her ay olduğu gibi bu ay da Genç Yorum’da.

Keçeli’de bu ay

Takipçilerinin her ay merakla beklediği Keçeli gene dolu dolu. Öğrenci İşi’nde Merve Yavuz, Ehl-i Tivit’te Neslinur Zeynep Mutlu, Her Telden’de Edibenur Üner, Çay Saati’nde Büşra Bakırcı, Eskimez Yazı’da Emine Sultan Çakır, Feyâlilaceb’de Şulenur Yaşar, Zürefa’da Betül Doğruer, Nesl-i Âti Akademisi’nde Feyzanur Elif Mutlu ve Huriye Yücesoy birbirinden güzel ve özgün içeriklerle Keçeli okurlarını bekliyor.

Başka neler mi var?

Gezi-Yorum sayfasında Murat Sayan ve Erhan Akkaya, “Şakadan gerçeğe: Bir Karadeniz seyahati” ile yer alıyor. Genç Yorum dergisi yeni yılın ilk ayında yeni yazar ve çizerlere kapısını açıyor. İlgili duyuru derginin 64. sayfasında.

İlk yorumu siz yazın

Makale hakkında düşüncelerinizi paylaşın:

E-Posta adresiniz kesinlikle gizli kalacaktır.


*