Oley, Oley, Oley, Oleeyyy! Şampiyooonnn……

(Coşkulu bir spiker edasıyla okuyunuz!)

Evet sayın seyirciler;

Ömürlük müsabaka başladı.

Rakip takımlar sahada yerlerini aldı.

Gözler hakemin üzerinde, düdük çaldı ve maç başladı.

İki taraf da ellerindeki kozları kullanacaklar, bakalım sonuç ne olacak!

Evet, şeytan takımı bir atak gerçekleştiriyor, melekler ellerinden geleni yapıyor, ama başarılı olamıyorlar, anlaşılan maç öncesi şeytanlar maçın sahibinin, yani patronun zaaflarını kullanarak aklını çalmışlar.

Evet, şeytanlar şeytanlar,  olmadıııı, atak başarısız…

Ooo, şuna bakın, şeytan takımının kaptanı 10 numara iblis sağ kanattan yaklaşıyor, melekler de savunma yerlerine yerleşti, kimse iblisin önünde duramıyor, ilerliyor ilerliyor ve oooo top direği yaladı da geçti, bu şeytanları mutlu etmedi, ancak böyle bir fırsat oluştuğu için melekler tarafı çok üzgün.

Ama bu maçta kurallar böyle, patron hangi tarafı daha iyi beslerse o kazanıyor.

Kameralar patronu gösteriyor, bir huzursuzluk var yüzünde, acaba bir şeyleri yanlış mı yaptım, diyor. Antrenörlerle iletişim hâlinde, şeytan takımının antrenörü göz boyama konusunda usta, patron ile sürekli konuşuyor, ama bir yandan onu hiç bırakmayan, sürekli arayan vicdanı yanlış yaptığını söylüyor. Kafası çok karıştı patronun, dönüp şeytanlara bakıyor, bu huzursuzluğu şeytanların umrunda değil, hafıza hemen patronun yanına gelip; geçmişte şeytanları beslediğini, onları desteklediğini, hiçbir duygunun onun yüzünü güldüremediğini ve huzur vermediğini gösteriyor. Yanında oturan gafleti o an işten kovan patron, ‘maç daha bitmedi’ diyerek melekler takımını desteklemeye başlıyor. Evet, maçın bitmesine son 10 dakika. Artık daha zorlaştı. Her şey patronun iradesinin kuvvetine kalmış, meleklere desteği tam sağlarsa maç döner, yoksa berabere biten her maçı kaybettik sayan iki takım var karşımızda.

O da ne! İrade yetişti, melekler atak hâlinde, bu nasıl bir hız, akıl alır gibi değil, evet büyük melek, büyük melek geliyor geliyor… Veeee Allaaahhııımmmm goolllll, Allahııımmm işte goolllll. O nasıl bir vuruş,     o nasıl bir goolllll… Patron mutlu, melekler sevinçten uçuyor, irade kendiyle gurur duyarken gaflet dışarıda ağlıyor. Şeytanların antrenörü stadı terk ederken, melekler, hakemin son düdüğü çalmasıyla bu imtihanı da şükür atlattık dansı yapıyor. Patron kendine düşen dersi aldı, imtihan başarıyla sonuçlandı. Gafleti işe geri alıp, iradeyi arka plana atmaz, şeytan takımının göz boyamalarına karşı iman gözlüğünü de takarsa daha da hiçbir maçı kaybetmez.

Helal olsun sana patron! Geç oldu, ama pes etmedin, artık çok geç demedin, son strateji değişikliğin ile meleklerin galip oldu.

O kadar maç anlattık bir de maç tezahüratı yapalım.

“Helal olsun sana, helal olsun!

Oley oley oley oleeyyy şampiyon melekleeerrr!!!”

 

Maçın yorumu:

Bizler de her gün yaşadığımız bu maçlarda, bu imtihanlarda dikkatli olmalıyız, evet her maç öncesi meleklerin takımını besleyip destekleyememiş olabiliriz, ama asla geç kaldım, artık çok geç dememeli, maçın son düdüğünü duymadan meleklerimizi öne geçirecek işler yapmalıyız.

Bu süre zarfında şeytanlar sizi pohpohlayacak, ağzınıza bal çalacak, sizin iyiliğinizi düşünüyor gibi yapacaklar, sakın kanmayın onlara ve her zaman huzurla yanınızda olan meleklerinizi besleyin, iradenizi kuvvetlendirin, vicdanınızın telefonlarına cevap verin, sakın engellemeyin! Gafleti o kapıdan içeri bir daha sokmayın, geçmişte yaşadığınız imtihanları ve sonuçlarını size unutturmayan hafızanızı sevin ve tekrar hataya düşmenizi engelleyen aklınız için şükredin. Ahirette de maçı kazanan siz olun.

 

Slogan niyetine:
Sponsorunuz Risale-i Nur ile şeytanların oyunlarını fark edin, kazananınız melekler olsun!

İlk yorumu siz yazın

Makale hakkında düşüncelerinizi paylaşın:

E-Posta adresiniz kesinlikle gizli kalacaktır.


*