İnsanın hikâyesi

İnsanın ve insanlığın Hz. Âdem’le (as) başlayan hikâyesinde, terakki ve tekâmül mertebesi Hz. Muhammed’de (asm) doruğa ulaşır. İnsan, nefsiyle girdiği mücadelesinde inişler-çıkışlar, gel-gitler yaşar, insan-ı kâmile ulaşmanın sacayağı diyebileceğimiz akıl-kalp-vicdan değerleriyle kendini yoklar, sorgular, yön verir kendisine, yolunu çizer.

Bu yolculuk hikâyesinde vahyin ışığıyla yolu aydınlatan; işaret levhalarını, yol tariflerini, köprüden önce son çıkışları gösterenler vardır; peygamberler… Her biri insanlık için birer güneş gibidir ve asırlar boyu insanlığın hikâyesinde rehber olmuşlardır, kıyamete dek de öyle olacaklardır.

Peygamberlik meselesini birçok yönüyle ele almaya çalıştığımız bu sayımızı sizinle buluştururken, kapak çalışmamızın hikâyesinden de bahsetmek isteriz.

Daha önce de pek çok kez ifade etmiş olduğumuz gibi, dergimizin yayına hazırlığının hemen her safhasını istişarelerle, ekip ruhuyla gerçekleştiriyoruz. Okurlarımızın, yazarlarımızın ve yayın kurulumuzun çeşitli katkılarıyla hazırladığımız dergimizin son toplantısında peygamberlik sayımızın kapağı nasıl olsun diye konuşurken, illüstrasyon çalışması yapılması arzusu dile geldi. Nasıl bir şey olabilir, başlık ne olsun, kapakta konuyu en etkili nasıl yansıtabiliriz diye devam eden istişarelerde “İnsanlığın Güneşleri” başlığı ortaya çıktı ve bazı tasvirler oluştu zihinlerde. Toplantı akabinde iletişime geçtiğimiz genç yeteneklerden Melike Söğüt’e zihinlerde canlanan resmi anlattığımızda kısa sürede bize birkaç taslak çalışma ile dönüş yaptı. Gelen taslaklar arasından en beğendiğimizin önerilerimizle birlikte yeniden çalışılmasını istedik ve ortaya çıkan sonuç memnuniyet vericiydi. Grafikerlerimizden Murat Sayan’ın hazırlanan çizim üzerinde yaptığı dokunuşlarla tam bir sanat eserine dönüşen kapağımızı keyifle sizlere arz ederken, kapağın çizim aşamalarından fotoğrafları da ilginize sunuyoruz.

Bu vesile ile Melike Söğüt’e, Murat Sayan’a, kapağın hazırlanmasındaki süreci titizlikle takip eden karikatürist İbrahim Özdabak’a ve yayın kurulumuza teşekkür ediyoruz. Emeğin, çeşitliliğin, zenginliğin, hikmetli tefekkürlerin, genç yaklaşımların bolca olduğu bir sayımızı daha sizlerle buluşturmanın sevinciyle, 21 Ağustos’ta erişeceğimiz Kurban Bayramınızı tebrik ederiz.

İlk yorumu siz yazın

Makale hakkında düşüncelerinizi paylaşın:

E-Posta adresiniz kesinlikle gizli kalacaktır.


*