Teyit

2016’da kurulan Teyit, sosyal medyada yayılan, gündem oluşturan asparagas ya da şüpheli haber ve bilgilerin doğruluğunu araştırıp teyit ederek yayınlıyor. Kendilerinin de dediği gibi okura ‘eleştirel düşünme alışkanlığını kazandırmayı’ ve ‘yeni medya okuryazarlığını artırmayı’ amaçlıyor.

Tamamen tarafsız bir kuruluş olan Teyit, Uluslararası Doğruluk Kontrolü Ağı‘nın İlkeler Kılavuzu’nun imzacısı olmuş ve sitesinde IFCN İLKELER KILAVUZU armasını kullanmaya hak kazanmıştır. Birçok sosyal mecrada aktif bulunan oluşum, sadece gündemdeki haberleri seçmiyor. WhatsApp ihbar hattı, internet sitesi ve sosyal medya hesaplarından aldığı ihbarlarla vatandaşın merak ettiği haberlerin de doğrulamasını yapıyor.

Teyit bu kanalların yanı sıra Ekşi Sözlük’te içerik sağlıyor ve linkedin.com hesabına sahip. Teyit çeşitli dosya konuları çalışarak, “Basım ve satış oranlarıyla Türkiye’de kitap” gibi daha kapsamlı konuları derinlemesine araştırıp biz okurlara sunuyor.

Aynı zamanda #OltayaTakılma hashtag’i ile sahte ve dolandırıcı hesapların kurbanı olmamamız için dikkat etmemiz gereken konuları açıklayarak, her türlü sahtelik ve yanlışlıktan uzaklaşmamıza yardım ediyor.

https://teyit.org
https://twitter.com/teyitorg
https://facebook.com/teyitorg
https://instagram.com/teyitorg/
https://linkedin.com/company/teyitorg/
https://eksisozluk.com/biri/teyitorg

İlk yorumu siz yazın

Makale hakkında düşüncelerinizi paylaşın:

E-Posta adresiniz kesinlikle gizli kalacaktır.


*