Home Cafe

Yaşadığımız şu zorlu günlerde pek çok alışkanlıklarımızdan, keyiflerimizden uzak kaldık. Bunların en başında sayabileceğim, dostlarla kafelere gidip, birbirinden lezzetli ve  çeşitli kahveleri içmekti. Evlerimize kapanmak durumunda kaldık evet, ama bu küçük keyfimizden vazgeçmek zorunda değiliz. O lezzetli, ama bir o kadar da pahalı kahveleri, evimizde gayet sağlıklı bir şekilde, aynı zamanda lüks kahve makineleri olmadan da yapmamız mümkün. Ve hiç de zor değil. Tamamen öğrenci işi! az bir malzeme ile şık sunumlar yaparak, evinizi bir “home cafe”ye çevirebilirsiniz. Şimdi sizlere birkaç farklı kahve çeşidi sunmak istiyorum. Hazırsanız başlayalım!

LATTE

Malzemeler: Süt, Granül veya Filtre Kahve, Şeker veya Bal.

Yapılışı: Öncelikle kullanacağımız bardak ölçüsünde sütü ısıtıyoruz. Bu aşamada şekeri sütün içine koyup o şekilde ısıtmak onun köpürmesine yardımcı olacaktır. İsterseniz şeker yerine bal ekleyerek kahvenizin lezzetini artırabilir, sağlıklı hâle de getirebilirsiniz. Sütü ısıtıp yarısını bardağa döküp kalan yarısını bir cam kavanoza koyuyoruz. Kavanozdaki sütü köpürünceye kadar çalkalıyoruz. Görselde gördüğünüz köpük tamamen kavanozla çalkalama sonucunda oluşuyor. Dilerseniz bu işlemi mikser ile yapıp daha hızlı sonuç alabilirsiniz. Granül kahve veya filtre kahveyi sevdiğimiz yoğunluğa göre sıcak suda eritip bardağımıza ekliyoruz. Son olarak da köpürttüğümüz sütü ekliyoruz. İşte bu kadar basit. Ayrıca kahvenizi dilediğiniz gibi süsleyebilir; kahve parçacıkları, kakao, çikolata rendesi gibi değişik soslarla zenginleştirebilirsiniz.

ICE LATTE

Malzemeler: Süt, Granül veya Filtre Kahve, Şeker veya Bal, Buz.

Yapılışı: Havaların ısınmaya başladığı şu günlerde, masa başında saatlerini geçiren biz öğrencilerin vazgeçilmezi olacak bu kahve. Yapımı oldukça basit. Büyük bardak tercihimiz. Bardağımıza buzları ekliyoruz daha sonra süt ile dolduruyoruz. Kahvesini tatlı sevenler, sütte şekeri veya balı erittikten sonra ekleyebilir. Bu aşamada kahvede farklı aromalar sevenler süte toz vanilya da ekleyebilir. Son olarak sıcak suda çözdüğümüz kahvemizi süte ekliyoruz. İşte bu kadar!

DALGANO KAHVE

Malzemeler: Süt, Şeker, Granül Kahve.

Yapılışı: Son günlerde oldukça trend olan, sosyal medyada görüntüsüyle dikkat çeken kahve çeşitlerinden biri olan Dalgona Kahve, âdeta bir görsel şölen yaşatıyor. Değişik kahve sevenler buyursun bu tarife. Aslında teknik olarak Latte yapımına benzese de, bu kahvede süt yerine kahveye köpürtme işlemi yapılıyor. Öncelikle granül kahve ile şekeri aynı oranda koyup üzerine kahve ölçüsünde sıcak su ekleyerek çırpma teli veya mikserle çırpmaya başlıyoruz. Birkaç dakikanın sonunda kahvemiz krem şanti kıvamına geliyor. Yapımı oldukça basit. Sıcak veya soğuk sütün üzerine köpüren kahveyi ekleyip dilediğinizce süsleyebilirsiniz.

BUZLU TÜRK KAHVESİ

Malzemeler: Süt, Kakao, Türk Kahvesi, Şeker veya Bal.

Yapılışı: Evde granül veya filtre kahvesi olmayanlar için de tarifimiz var. Değişik tatlar sevenler, bu tarife bayılacaksınız. Öncelikle 1 çay bardağı süte 2 yemek kaşığı Türk kahvesi ve 1 yemek kaşığı kakao ekleyip cezvede pişiriyoruz. Bu işlemi yaparken kakaoyu yakmamaya dikkat edelim. Kahvemizi pişirdikten sonra geniş bir kaba alıp 1,5 su bardağı süt ekleyerek hem kahvemizin kıvamını açıyoruz hem de kahveyi serinletiyoruz. Bu işlemde damak zevkimize göre şeker veya bal ekleyip eritiyoruz ve hazırladığımız kahveyi büyük buz dolu bardağa ekliyoruz. Hem serinleten hem de mutlu eden tarifimiz hazır. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

İlk yorumu siz yazın

Makale hakkında düşüncelerinizi paylaşın:

E-Posta adresiniz kesinlikle gizli kalacaktır.


*