Fotoğraf düzenleme

Merhaba Genç Yorum okurları;

Bu sayımızda, çekilen fotoğrafların düzenlemesinden kısaca bahsedeceğiz. Daha önceki yazılarımızda bahsettiğimiz doğru çekim tekniklerini kullanarak çektiğimiz fotoğraflar, fotoğrafçılığın en keyifli kısmıdır. Evimize geldikten sonra bilgisayarımıza yüklediğimiz fotoğraflarımızı (dijital fotoğraflar için) ayıklama ve düzenleme süreci başlar. Bu süreç baskı fotoğraflar için de geçerlidir. Baskıda düzenleme ve baskı karanlık oda işlemi ile yapılır. Dijital fotoğrafçılıkta ise bilgisayarda çeşitli programlarla (Photoshop, Lightroom vb.) yapılır. Bu işlemler kontrast, tonlama, keskinlik gibi işlemlerdir. Fotoğrafa ekleme ve çıkartma yapmak manipülasyona girer, ki bu konunun dışındadır. Değeli okurumuz Ömer Ahat’ın fotoğrafları üzerinde inceleyelim.

Foto 1

Foto 2

Yukarıda, arkadaşımızın bizimle paylaştığı fotoğrafı (foto1) ve Photoshop’ta küçük dokunuşlarla elde edilen farkı (foto 2) görüyorsunuz. Bu işlemler; kontrast ayarı, renk doygunluğunu artırmak ve yeterli miktarda keskinlik verilerek elde edilmiştir. Işık şartları daha iyi olsa daha etkili bir kare elde edilebilirmiş.

Foto 3 

Foto 4

 

Yukarıdaki fotoğraflarda da, ilk fotoğraflarda yapılan işlemler yapılmış olup bu fotoğrafta mimarî fotoğraflarda olmaması gereken eğim ayrıca düzeltilmiştir. Fotoğraflarınızın önümüzdeki sayılarda değerlendirilmesini isterseniz mail adresimize gönderebilirsiniz.

Sağlıcakla kalın.

İlk yorumu siz yazın

Makale hakkında düşüncelerinizi paylaşın:

E-Posta adresiniz kesinlikle gizli kalacaktır.


*