Biz kimiz?

17.yaşına, gençliğinin baharına ulaşan dergimizi; gençlerimizin, yazar-çizerlerimizin dilinden tanıtmak, kendimizden bahsetmenin en güzel yolu olsa gerek… Emeklerinin karşılığını hiçbir şekilde ödeyemeyeceğimiz tüm aile fertlerimize teşekkürlerimizle…

 Ali Hakkoymaz:

Genç Yorum: Bir içim su
Anlıyorum; gençsin; okumaya vaktin yok!
Anlıyorum; okullar yordu seni.
Bak; burada bir dergi var.
Dergi, deyip çıkma;
Dergiler zor çıkar.
Ne kitap ne gazete…
İkisi de…
Bu Genç Yorum…
On yedi yaşında…
Aklı başında, kalbi yerinde…
Kendini, kâinatı okursun orada…
Yol: Esmâ Yolculuğu…
Rengi: Sonsuzluk…
Susuz kalmış dünya çölünde;
Bir içim su…
Hepsi bu…

Prof. Dr. Ahmet Battal:

Genç Yorum, bizler için hizmet heyecanının gençlik harareti ile bütünleşmesinin adıdır. Allah siz gençlerimizi ihlâsta muvaffak etsin. Bayrak yarışında size sizden daha hızlılar nasip etsin.

Bilal Said Parlakoğlu:

Biz kimiz?

Biz gençliğiz her şeyden önce. Kâinatı okuyan, anlamaya çalışan, yorumlayan ve yorumunu belirtmekten çekinmeyen bir gençliğiz. Biz, istikbale giden basamakları inşa etmeye çalışan, aklı hissine galip İslâm gençliğiyiz. Biz gençliğin geleceğiyiz.

Kln. Psk. Banu Arslan Atalık:

Gençlik yıllarımın başlarında yayına başlayarak, o çağımdaki bana hitap ettiğini düşündüğüm için merakla takip etmeye başladığım Genç Yorum’a, şimdi  yazılarımla katkı sağlıyor olmaktan mutluluk duyuyorum.

Ersin Acar:

Biz, ebed ebed diye haykıran ruhların gençliğine bir vuslat;
Kör hissiyatın, geçici lezzetlerin peşinde koşanlara ırakız…

Av. Kadir Akbaş:

Genç Yorum; ötelerde bizi bekleyen, sonsuzluklarda yüzleşeceğimiz, kazanımlarımızın, kayıplarımızın en çarpıcısı ile çarpılacağımız, pişmanlığımızın anlamsızlaşacağı, yaşamımıza dair her şeyin anlam kazanacağı mizan gününde bizi yalnız bırakmayacak, o günün endişe ve korkularından bizi emin kılacak hakikatleri terennüm eden sıcacık bir dost.

Dr. Bahri Tayran:

Hz. Âdem’i (as) yaratan Allah, ona eşyanın ismini öğretti. Hz. Muhammed’e (asm) sunulan ilk vahyin ilk âyetinde ise “Yaradan Rabbinin adıyla oku!” emrini verdi. Okumak için bir de yazılı malzeme lâzım, bunun için de Kalem Sûresi’yle biz insanlara yazmanın gerekliliğini bildirdi. Genç Yorum’da yazanlar ise, her yazar gibi bilgi ve tecrübeleriyle okuyuculara bilginin aydınlatıcı ve kalıcı gücünü sunmaktadır.

Hasan Yüksel:

Benim için Genç Yorum, her daim genç olan hakikatleri bu zamanın gençliğine hatırlatan bir fikir fidanlığıdır. Fânî gençlikte ebedî bir gençlik kazanılabilmesi için çırpınan bir yürektir. Risale-i Nur hakikatlerinin dergi dünyasındaki sesidir. İlk sayısından itibaren bu ailenin bir ferdi olabildiğim için şükürler olsun. Genç Yorum’un emektar neferlerine selâm olsun.

Psk. Dan. Şeyda Sultan Zengin:

Biz, Risale-i Nur’u gençlere yaymayı amaç edinerek denizlere açılmış bir geminin hademeleriyiz. Biz, Kur’ân hakikatlerini kâinata haykıran bir vücudun âzâlarıyız. Biz, 111 Elif’in içindeki bölünmez rakamlarız. Biz, ahir zamanın gayr-i ahlâkî yayınları içinde, gençleri kurtarmak için uğraşan Genç Yorum dergisinin yazarlarıyız.

Genç Yorum benim için ne anlam ifade ediyor?

En başta söylemem gerekir ki, Amerikan Tavuklarım ve ben, 2 yıldır emek sarf ediyoruz Genç Yorum için. Her ay canla başla baktığım tavuklarım, yumurtalarını usulca elime veriyorlar. Bazen sayın editörüm kuluçka süreleri dolmadan istiyor onları, o yüzden tam gelişmemiş olabiliyorlar, onu görmezden gelin. Ayrıca, tavuklarım sayesinde yazarlık kariyerime ilginç bir başlangıç yapmış oldum. Asıl mesleğim psikolojik danışmanlık olduğu için, umarım danışanlarım beni ciddiye almazlık etmezler. İşin şakası bir yana, Genç Yorum ile büyümek, daha sonra ona yazarlık edebilme şerefine nail olmak benim için bir onurdur sevgili okur. Rabbim bizi bu yolda büyütsün, yürütsün, çürütsün.

Said Yüksekdağ:

Bizler, i’lâ-yı Kelimetullah’ı hedef ve maksat eden, bu kudsî görev ile mükellef olan Nur’un genç hadimleriyiz. Genç Yorum ise, bu hedef ve maksadımıza ulaşmanın bir basamağı olup, yaşadığımız iletişim çağında gençlere ulaşabilmenin ve onların düşünce dünyalarına girebilmenin en güzel bir vesilesidir.

Muhammed Okur:

Genç Yorum, Üstadımız Bediüzzaman’ın gençlerle buluştuğu bir kürsü… Onu anlamaya gayret eden gençlerin söz aldığı bir meclis.

Adnan Nacir:

Ben GençYorum, sen de gençsene!

Fethiye Akay:

Yorum dergimiz. Ben de Genç Yorum’la birlikte büyüdüm, öğrendim. Az da olsa gençliğin meyvelerini yiyebildiğime inanıyorum okuduklarımla, yazdıklarımla. Hep var olsun Genç Yorum ve bizimle olsun…

Cenk Çalık:

Gençlerin ön planda olduğu dava ya da hizmetlerin hem şevk vermesi hem de tesirli olması yönünden kritik önemi olduğu âşikârdır. Genç Yorum dergisi; ismiyle, yönetim kadrosuyla ve ekseriyetle dergiye yazılarıyla katkı yapanların genç olması, takip edenlere müspet yönde tesir ediyor. Genç Yorum dergisinin 17. Sene-yi devriyesini tebrik ederken, ilerleyen zamanlarda çok daha geniş kitlelere ulaşıp, daha fazla başarı sağlayacağına inancımın tam olduğunu belirtmek istiyorum.

Şule Konca:

Ben Öğrenci İşi sayfasında yazıyorum. Bu sayfa farklı aktiviteler, konular istiyor. Bense bu sayede farklı birçok fikir üretip, farklı aktivitelere katılıyorum. Deneyimlerimi sizlerle paylaşıyorum. Amacım sizlerin karşısında daha samimi bir üslupla var olmak. Çünkü Genç Yorum demek, samimiyet demektir. Okurken içinde kendini bulabilmektir. Yazı yazan herkeste dostluğu hissetmektir. Size aktaracaklarını araştırıp, farklı konulara yönelen, araştırmalarla kendilerini geliştiren dostların olduğunu bilip her ay heyecanla yeni yazıları beklemektir. Ben de size güzel bir dost, Genç Yorum’a yoldaş olmak için yeniliklere yöneliyorum. Yazdıklarım genç gönüllerde yeni fikirlere pencere açabiliyorsa ne mutlu bana.

Mustafa Gönüllü:

Genç Yorum, sadece okuyucusunu değil, yazarını da geliştiren bir dergi, bir okul. Genç Yorum’a hazırladığım her yazıda, konu hakkında araştırma yaparken yeni ve faydalı bilgiler öğrendiğimi fark ediyorum. Bu, genç yazarlar için büyük avantaj.

Derginin konu seçimleri o kadar isabetli oluyor ki, yazarı ve okuyucusu o konu etrafında adeta bütünleşiyor. Konular Risale-i Nur penceresi ile yorumlandığı için, dergideki hemen her yazı bu zamanın önemli ihtiyaçlarını karşılıyor.

Meseleleri genç gözlerle yorumlayan Genç Yorum, Bediüzzamanın tabiriyle nesl-i âti mahiyetindeki yazarları, editörleri, okuyucuları ile bir aile olmuş ve bu aile, toplumu her bakımdan aydınlatmaya vesile oluyor, elhamdülillah.

Bu ailede bir okuyucu ve yazar olarak yer aldığım için şükrediyor, dergimizin 17 yaşının hayırlar getirmesini ve nice 17’leri birlikte görebilmeyi niyaz ediyorum.

Ayşenur Akay:

Genç Yorum benim gençliğim. Onunla büyüyorum. Güncel olaylara bakış açısı benim enfüsî ve afakî tefekkürümü genişletiyor. Risale-i Nur hakikatlerinin ruhumda, kalbimde, aklımda hazmı kolaylaşıyor. İyi ki varsın Genç Yorum.

Caner Kut:

Bir süredir küçük de olsa katkıda bulunmak şansına erişebildiğim Genç Yorum dergisi, benim için asıl, pek çok genç düşüncelerden istifade edebildiğim bir platform oldu. Başta yayın yönetmenimiz olarak, emek veren tüm kardeşlerimden Allah razı olsun. Bahtları açık olsun, güzel yüreklerindeki heyecan, gayret ve huzur devam etsin, inşaallah.

Psk. Dan. Abdulkadir Sinoğlu:

Genç Yorum, dünya yolculuğunda ahir zaman insanının düşün dünyasında yer alan konulara ebedî gençliğin perspektifini sunan ve ham maddesi Kur’ân hakikatleri olan bir fikir fabrikasıdır.

Muhammed Gündoğan:
Şu seyyar dünyaya mukim harflerle Allah’ın adını kazımaya çalışan kalemleriz.

Emine Sultan Çakır:
Biz kimiz?

Bizler yola çıktığında ne yapacağını ve nasıl yapacağını bilmeyen, ama bir şeyler yapmak isteyen birkaç gençtik. Hâlâ bilmediğimiz çok şey var, lâkin öğrenmeye devam ediyoruz elhamdülillah.

Genç Yorum’un benim için mânâsı

Genç Yorum benim için küçükken anlamadığım -o zamanlar Can Kardeş’çiydik- biraz büyüyünce mizah sayfasını sevdiğim ve şu sıralar heyecanla beklediğim ve yazılar yazdığım bir dergi.

Feyzanur Elif Mutlu:

Genç Yorum’da, hem yazar kimliğimi hem karakterimi geliştirerek, hedeflediğim noktaya emin adımlarla gidebileceğimi öğrendim. Burası davamdan ve değerlerimden taviz vermeden kendimi bulabildiğim nadide bir yer.

Yılmaz Tokdemir:

Biz kimiz?

Biz, “Şimdiki gençlik bitmiş” diyenlere, gençlerden ümidini yitirmiş olanlara; düşüncelerinin yanlış olduğunu, esas umut kaynağının gençler olduğunu göstermeye çalışan, gündemi ebedî gençlik olanlarız.

Merve Yavuz:

Genç Yorum, benim araştırıp öğrendiğim yeni şeyleri yazdığım, ayrıca gezip gördüğüm, güzel bulduğum yerleri paylaştığım ve bunları paylaştıkça mutlu olduğum sevgili dergim.

Şüheda Kale Kurun:

Gençliğime yön veren, hayâllerime hakikat kapılarını açan ve bana bu yolda eşlik eden samimi bir dost benim için Genç Yorum. Bu güzel aileyle daha nice beraber senelerimizin olması duasıyla…

Mustafa Eren Bozoklu:

Bizde iki asırlık bir süredir devam edegelen dergi yayıncılığı dünyanın her bir yerinde hem toplumsal değişimin hem de bilimsel iletişimin motorlarından biri olmuştur. Radyonun, TV’nin ve şimdilerde internetin gelişmesi ile dergi yayıncılığının alanı daralmıştır.

Esasında temel “tartışma” zemini hâline gelmiş olan dergicilikte son yarım asırdır -özellikle İkinci Dünya Savaşı’nın ve Faşizmin yıkıcı etkileri sebebiyle- çoğunlukla moda, erkek ve kadın dergiciliği ön plana çıkmış; edebiyat dergiciliği durgunlaşmış ve fikir dergiciliği çok daralmıştır.

Böyle bir zeminde, üstelik fikir ve strateji geliştirme refleksinin çok zayıf olduğu Müslüman toplumlarda dergi yayıncılığına atılmak fazlasıyla takdir edilesi bir girişimdir. Genç Yorum dergisi, son yüzyılda hem Türkiye’yi hem Müslüman toplumları hem de Avrupa’nın önemli bir kesimini etkilemiş olan ve etkilemeye devam eden Risale-i Nur Külliyatı’nın şerh ve izahını yapmaya girişmesiyle çok kutlu bir vazifeye soyunmuştur. Her dosyası, her kapağı ve yayıncılık üslubu ile örnek bir dergi, örnek bir yayın karşımızda durmaktadır. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun.

Nesibe Ersoylu Usluer:

Genç Yorum, yayın hayatına başladığı ilk zamandan beri evimizin bir konuğu. İlerleyen zamanlarda dergide yazı yazmak da nasip olunca bizdeki kıymetini ifade etmek zor. Dergimizin misyonu fikirlerimizi yansıtmakta başarılı. Risale-i Nur’un hayatımızdaki tezahürlerini, anlam dünyamızdaki mânâları yansıtabildiğimiz, paylaşabildiğimiz münbit bir zemin. Rabbim bizi, bu mecradaki hizmet-i imaniyede ihlâsla muvaffak eylesin inşaallah. Daha büyük yaşlara ulaşmak duasıyla…

Şulenur Yaşar:

Bizler, insana verilen kabiliyetlerin inkişafına destek olabilmek adına, olaylara farklı açılardan bakıp sizlerle de paylaşabilme derdinde olan, naçizane yazıp çizmeye çalışan abdlarız.

Mustafa Usta:

Kelimelerle duvar örme sanatı olan edebiyatın mutfağı dergiciliktir denir. Yazarlığa  üniversite yıllarında Genç Yorum dergisinde başlamış biri olarak ifade edebilirim ki, gençleri Risale-i Nur hakikatleri ile buluşturan dergimiz de bu hakikatlerin neşredilmesi noktasında bir mutfaktır.

Nuriye Sultan Kostak:

Güzeli, hakikati, doğruyu arama yolculuğundayız, bu yolda karşımıza çıkanları Genç Yorum’da yazıyoruz, çiziyoruz. Hakikate; okuyarak, yazarak, bazen tartışarak, fikirleri üst üste-art arda ekleyerek, farklı açılardan bakarak yakınlaşacağımızı ümit ediyoruz.

Psk. Ayşenur Aydoğdu Akten:

Genç Yorum benim için pek çok şey ifade ediyor. Öncelikle fikirlerimi beyan edebildiğim bir kürsü. Yazı istidadımı inkişaf ettirdiğim bir okul. Ufkumu açan, bana farklı bakış açıları kazandıran diğer yazarlarla bir araya geldiğim ve onlardan istifade ettiğim bir kongre. Beni keyiflendiren, tebessüm ettiren bir arkadaş. Ve bana çok değerli ahiret kardeşleri kazandırmış olan bir kuruluş. Hangi biri için teşekkür edeyim? Nice istikametli senelere…

İlk yorumu siz yazın

Makale hakkında düşüncelerinizi paylaşın:

E-Posta adresiniz kesinlikle gizli kalacaktır.


*