2020 Kasım sayımız çıktı!

Giyinmek meselesi

Genç Yorum dergisi 195. sayısıyla çıktı. Gündemi ebedî gençlik olanların dergisi Genç Yorum, İnsaniyetini giy başlıklı Kasım sayısı ile okurlarıyla buluşuyor.

“Giyinmek, moda, imaj” konusunu ele alan derginin, “Neden/niçin giyiniyoruz? Giyinmek, imaj ve kişilik, giyim ve özgüven ilişkisi, giyinmek ve ırkçılık, imaj ve israf, Nur Talebeleri’nin giyimi” gibi içeriklerden oluşan Kasım sayısının kapak yazıları ve yazar bilgileri şöyle:

Psk. Ayşenur Aydoğdu Akten: “Niçin o şekil giyiniyoruz?”
Nuriye Sultan Kostak: “Kendini bil, kâinatı sev, insaniyetini giy!”
Bilal Said Parlakoğlu: “Nurculuğun imajı”
Kln. Psk. Banu Arslan Atalık: “Giyim psikolojisi”
Hümeyra Titer: “Kıyafetler ve etiketleri”

Kapak konusu bağlamında, Risale-i Nur Külliyatı’ndan derlenen Nurlu Yorum ve İbrahim Özdabak çizgileriyle Karikatür sayfası derginin daimî bölümlerini oluşturuyor.

Her ay olduğu gibi

Ali Hakkoymaz, Keyfince Lügât’te Sorular” denemesiyle; Dr. Bahri Tayran, Haydi Bilime köşesindeEbedî âlemde Dünya başlıklı araştırmasıyla; Feyzanur Elif Mutlu, Çedile Hanım sayfasında “Kafamdaki ses” yazısıyla; Caner Kut, Zihnin Çarkları’nda “Gelecek” makalesiyle; Şeyda Sultan Zengin, Amerikan Tavukları’ndaGözümün içinde kim var?ve1 saat neden 60 dakika? başlıklı içerikleriyle Genç Yorum okurlarını bekliyor.

İsmail Okur editörlüğünde hazırlanan Fotoğrafçılığın keyfi” konulu Foto Yorum ile Türkiye ve dünya gündeminden içeriklerle Yılmaz Tokdemir’in derlediği Haber Yorum her ay olduğu gibi bu ay da Genç Yorum’da.

Daha başka?

Anlamlı Yorum sayfalarında Cenk Çalık, “İmarethanelere mânâ-i harfî penceresinden bakmak” ve Erkam Yıldırım, “Bir “insan” arıyorum şu yeryüzünde” yazılarıyla yer alırken, Şiir sayfalarında, Cihan Cambaz ve Ayşenur Yaşar şiiriyle Genç Yorum okurlarını bekliyor.

Keçeli’de bu ay

Özgün ve kaliteli içerikleriyle Keçeli’de bu ay: Emine Sultan Çakır,  Eskimez Yazı’da Çatı katındaki hazine” başlıklı paylaşımıyla; Neslinur Zeynep Mutlu, Ehl-i Medya’da “Sıfır Atık” oluşumunun tanıtımıyla; Fethiye Akay, Keçeli’nin Kitaplığı’nda “Hz. İnsan” kitabının tanıtımıyla; Şulenur Yaşar, Feyâlilaceb’de “Ağla ağla, açılırsın!” yazısıyla; Merve Yavuz, Heybe’de Kesin korunacak hassas alanlar” araştırmasıyla ve Şule Konca, Öğrenci İşi’nde Kitap okumak bir şeye yaramaz (!) başlıklı değerlendirmesiyle Keçeli okurlarını bekliyor.

İlk yorumu siz yazın

Makale hakkında düşüncelerinizi paylaşın:

E-Posta adresiniz kesinlikle gizli kalacaktır.


*