FOTOĞRAFÇILIĞIN KEYFİ

Merhaba Genç Yorum okurları;

Bu sayımızda da dergi emektarlarımızı tanıtmaya devam ediyoruz. Bu ayki konuğumuz Erhan Akkaya:

Konya Ereğli doğumluyum. İlk, orta ve lise tahsilimi Mersin’de tamamladım. 2002 yılında Marmara Üniversitesi Elektrik Öğretmenliği Bölümü’nü ve 2020 yılında da AÖF Fotoğrafçılık ve Kameramanlık Bölümü’nü bitirdim.

2003 yılında Yeni Asya Medya Grup bünyesinde Neşriyat ve Araştırma biriminde çalışmaya başladım. 2009 yılında aldığım ikinci el bir Canon 350d ile fotoğrafçılığa ilk adımımı attım. 2012-2015 yılları arasında Yeni Asya gazetesi Yazı İşleri bölümünde editörlük, muhabirlik ve haber fotoğrafçılığı görevlerini ifâ ettim. Hâl-i hazırda Neşriyat ve Araştırma biriminde görevime devam ediyorum, bir yandan da Yazı İşleri birimine muhabirlik ve haber fotoğrafçılığı konusunda destek veriyorum.

2013-2020 yılları arasında Genç Yorum dergisinde Foto Yorum köşesinin editörlüğünü yaptım ve sosyal medya hesaplarını yönettim. 2020 yılı itibariyle görevi İsmail Okur’a tevdi ettim.

2015-2018 yılları arasında Yeni Asya gazetesinde düzenlenen Gazetecilik Seminerleri’nde Haber Fotoğrafçılığı alanında dersler verdim.

Çektiğim fotoğraflar üzerindeki tefekkürlerimi ihtiva eden makaleler kaleme aldım ve bu makaleler Bizim Aile dergisindeki Foto Yorum köşesinde aralıklı olarak yayınlandı.

Fotoğraflarımın hatırı sayılır bir kısmı Yeni Asya Medya Grup’un gazete, dergi, kitap, internet sitesi ve reklamlarında kullanılmıştır.

Fotoğrafçılığın, insanın kendine ve kâinata dair farkındalığını artırdığını ve tefekkür dünyasını zenginleştirdiğini düşünüyorum. Bu yüzden fotoğraf çekmekten ve çekilmiş fotoğrafları incelemekten büyük bir keyif alıyorum.

 

İlk yorumu siz yazın

Makale hakkında düşüncelerinizi paylaşın:

E-Posta adresiniz kesinlikle gizli kalacaktır.


*