Eski mumlardan yeni mum

Merhabalar. Bu ay bir dönüşüm fikriyle karşınızdayım. Görüntüsüyle içimizi ısıtan mumlara yeni bir soluk getireceğiz. Evlerimizde bir gün elektrik kesilirse kullanırız diye stokladığımız veya kullanıp yarım bıraktığımız farklı çeşitte mumlar olabilir. İşte bu mumları atmayıp değerlendiriyoruz.

Öncelikle mumu muhafaza edecek kapları ayarlıyoruz. Ben bunun için bebek maması kavanozlarını kullandım. Sizler isterseniz tek kalmış bir kahve fincanını, isterseniz minik bir kâseyi, isterseniz de meyve kabuklarını kullanıp mumun kabını seçebilirsiniz. Meyve kabuklarından hindistan cevizi kabuğu güzel bir seçenek olup, portakal ve limon kabuklarını kullanarak kokusu ile de güzel bir mum elde edebilirsiniz.

 

Mumu koyacağımız kabı seçtikten sonra geriye kalan işlemler çok basit ve zevkli. Mumları benmari usulü eritiyoruz. Bunun için tencereye bir miktar su koyup, ardından tencerenin üzerine bir kâse oturtuyoruz. Kâsenin içine mumu ekliyoruz. Mumlar su buharıyla hemen erimeye başlar. Mumlar tamamen sıvı hale geldikten sonra içindeki fitilini alıyoruz. Bu fitil yeni mumda bize eşlik edecek. Fitili mumu ekleyeceğimiz kaba ortaladıktan sonra bir mandal ile sabitliyoruz. Eriyen mumu kaba eklemeden önce kabı isterseniz kurumuş çiçek veya boncuklarla süsleyebilirsiniz. Mumu kokulu halde kullanmak isterseniz de kaba dökmeden önce seçtiğiniz koku esansını ekleyebilirsiniz. Daha sonra mumu kalıba yavaşça ekliyoruz. Bu işlemi yaparken mum fitilinin kaymamasına dikkat ediyoruz. Mumu soğumaya bırakıyoruz. 24 saat sonra mumlarımız kullanılmaya hazır. Yapacak olanlara şimdiden kolay gelsin, evlerinize güzellik getirsin.

İlk yorumu siz yazın

Makale hakkında düşüncelerinizi paylaşın:

E-Posta adresiniz kesinlikle gizli kalacaktır.


*