Mısır gevrekli kozalak tatlısı tarifi

Merhaba arkadaşlar! Ders çalışırken, sınavlara hazırlanırken, yoğun çalışma günlerinde oluşan tatlı krizlerine çözüm olacak bir tarifle karşınızdayım. Sıcacık kahvenizin yanına şöyle bol çikolatalı, hazırlaması çok ama çok pratik bir tarif. Sadece birkaç malzemeyle çabucak yapabileceğiniz, “Canım tatlı çekti” dediğinizde şıp diye masaya koyabileceğiniz o tarifle tanışma vaktiniz geldi.

Sabah kahvaltılarında tüketmeye alışkın olduğumuz mısır gevreği, tarifimizin ana malzemesi. Tam öğrenci işi olan bu tarifin yapımı ise şöyle:

2 paket bitter çikolatayı (120 gram) benmari usulü eritiyoruz. Benmari usulü, kaynayan suyun buharıyla çikolata eritme yöntemi. Tencerenin üzerini kapatacak bir kâseyi tencerenin üzerine oturtuyoruz ve kâsenin içine çikolataları ekliyoruz. Buhar ile beraber çikolatalar erimeye başlıyor ve daha sonra 2 yemek kaşığı tereyağını çikolatanın içine atıp eriyene kadar karıştırıyoruz. Karışımın içine 2 yemek kaşığı kakao ekleyip karıştırıyoruz ve ocaktan alıyoruz. Ocaktan aldığımız karışımın içerisine göz kararı çikolatayla buluşacak kadar mısır gevreklerini ekliyoruz. Limon sıkacağının içerisini streç film ile kaplayıp mısır gevrekli harcımızı içine ekliyoruz. Biraz sıkıştırıp şekil verdikten sonra kalıptan çıkarıyoruz ve buzdolabında 1 saat beklettikten sonra servise hazır. Dilerseniz üzerine pudra şekeri serperek tatlının görüntüsüne güzellik katabilirsiniz. İşte bu kadar!

Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin, afiyetle yensin.

İlk yorumu siz yazın

Makale hakkında düşüncelerinizi paylaşın:

E-Posta adresiniz kesinlikle gizli kalacaktır.


*