Aşı dayatması ve PCR zorunluluğu

Sürekli değişen Covid-19 uygulamalarına bir yenisi daha eklendi: Aşı ve PCR testi zorunluluğu. Her ne kadar “aşı zorunlu olmayacak” denilse de artık aşılı değilseniz şehirlerarası yolculuk yapamaz, uçak ve otobüs gibi toplu taşıma araçlarını kullanamaz, hatta işe bile alınmayabilirsiniz. Aşılı değilseniz zorunlu PCR testine tâbi tutulacaksınız.

Ayrıca okulların açılması ile birlikte zorunlu aşı ve PCR testinin çocuklara kadar indirilmesi, öğretmenlere aşı ve PCR dayatılması da gündemde olan konular arasında.

Bu uygulama haklı olarak aşılar hakkında tereddütleri olan ve doğruluğu şüpheli olan PCR testini de yaptırmak istemeyen milyonlarca kişi tarafından tepkiyle karşılandı.

Sosyal medyada hâlâ gündemi meşgul etmeye devam eden bu meselinin tıbbî, hukukî, iktisadî ve içtimaî boyutlarını dile getiren bazı twitleri sizler için derledik.

Dikkat çekmek istediğimiz nokta: Aşı karşıtı değiliz; ama aşı dayatmasına, aşı ve sağlık bahane edilerek insanların istemedikleri tedavi ve uygulamalara hukuksuz bir şekilde zorlanmasına, bunu kabul etmedikleri takdirde temel hak ve hürriyetlerinin kısıtlanmasına, işinden, okulundan, seyahatinden mahrum bırakılmasına karşıyız.

Kanunlara aykırı bu istibdadî uygulamaların yarın başka şeyler bahane edilerek genişletilmesi tehlikesine binaen şimdiden meşru şekillerde itiraz edilmesi gerektiğine inanıyoruz.

“İstibdat ne şekilde olursa olsun […] rast gelsem sille vuracağım” diyen bir Üstadın talebeleri olarak bize yakışan da bu olsa gerek…

İlk yorumu siz yazın

Makale hakkında düşüncelerinizi paylaşın:

E-Posta adresiniz kesinlikle gizli kalacaktır.


*