2022 Mart – Haber Yorum

MAHMUT ERKAN’IN İLHAM VERİCİ DEĞİŞİMİ

Bir zamanlar realityshow dünyasının önde gelen isimlerinden olan Meriç Erkan hayatını ve adını değiştirdi. Sakallarını uzatan, sarık takıp cüppe giyen Erkan, yeni adının “Mahmut” olduğunu açıkladı. Yeni adıyla Mahmut Erkan, geçmişiyle yaşadığı hesaplaşmayı Yeni Şafak TV’ye anlattı.

PİŞMAN OLACAĞI ŞEYLERİ YAPMASIN KİMSE

Mahmut Erkan yeni hayatına dair şöyle konuştu:

“Mahmut Erkan olarak doğmak ve öyle yaşamak isterdim. Pişman olacağı şeyleri yapmasın kimse, sonra çok üzülürler. Allah’tan, böyle rahmetli bir Rabbimiz var. Başka hiçbir şey demiyorum.

“Bu başka bir şey, Rabbimle aramdaki bir hesaplaşma… Bir nasuh tövbesi var. Bütün her şeye tövbe edip bambaşka bir hayata geçiyorsunuz. Bir şeyin farkına varıyorsunuz ve bunu son nefes gelmeden yapıyorsunuz ve Rabbim diyor ki; ‘Bir günahına tövbe edip, onu bir daha tekrar etmeyeni ben affettim.’ Ben de diyorum ki: Rabbim beni affedebilir demiyorum, O sözünden dönmez. Kurban olduğum Allah’ım, O beni affetti. Ama ben bundan sonra haylazlık yaparım, o günahlarıma devam ederim veya tövbemi bozarım; o zaman da Rabbimin Kahhar ismi de var, başka isimleri de var. Cezayı da hak ederim o zaman.”

EN SON O ARABAYA BİNECEKSİN!

“Bana şimdi çok basit geldiği için, ya nasıl yaşamışız böyle, ya nasıl böyle bir hayat yaşamışım diyorum. Kimseyi de yadırgamıyorum şimdi bu şekilde olanları. Yadırgamıyorum derken biz de bu yoldan geçtiğimiz için… Başka bir göz var, bu iki gözün haricinde bir göz var. Rabbim o gözü açtırsın da yani bu insanlara… ‘Şu arabaya biniyorum, buna biniyorum…’ Bu insanların son binecekleri arabanın cenaze arabası olduğunu bir hatırlamaları, bir ölüme gittiğinde bir cenazeye gittiğinde, ‘Buraya ben de geleceğim’ diye düşünen… Bilmiyorum düşünse gerçekten, ona göre davranmayabilir diye düşünüyorum.

“Mahmut Erkan’a baktığım zaman, ben aslında hayattan gerçek tat almayı, gerçekten güvende olduğumu hissettim. Bugün ben ibadetlerimi yaptığımda, öğrendiğim kadarıyla Rabbimin rızasını kazanmak için çabaladığımda -kabul eder etmez, o Rabbimin bileceği iş- ama bunu yaptığımda en azından kendimi güvende hissediyorum.”

Mahmut Erkan, özellikle gençlerin ahiretini tehdit eden zevk ve sefahet dairelerinin geçici olduğunu, zaman ilerledikten sonra bu dairelerde geçirilen vakitten pişman olunduğunu ve tövbe etmenin önemini çok güzel bir biçimde izah ediyor. Günümüzde özellikle gençlerin ebedî saadetini tehlikeye atan “nefse uyma” alışkanlığını terk ettiğini ve huzura eriştiğini söyleyen Mahmut Erkan’ın anlattıkları gerçekten de ilham verici.

RONALDO’DAN GENÇLERE MESAJ: SANAL DÜNYANIN ESİRİ OLMAYIN

Dünya futbolunun gelmiş geçmiş en başarılı isimleri arasından gösterilen Cristiano Ronaldo, gençlerle bir araya geldi. Liglere verilen arayı Birleşik Arap Emirlikleri’nde değerlendiren Portekizli futbolcu, Dubai’deki Al Wasl Plaza’da gerçekleşen etkinlikte tavsiyelerde bulundu.

Hayat hikâyesinden kesitler anlatan Ronaldo, dijital dünyada yaşanan sorunlardan dolayı gençlere sanal dünyanın esiri olmayın mesajını verdi. Sağlığına dikkat ettiğini belirten tecrübeli yıldız, “İyi beslenin, iyi uyuyun ve sağlığınıza dikkat edin. Ben 37 yaşında üst seviyede oynayabiliyorsam, bunu vücuduma iyi bakmama borçluyum” dedi.

Genç çocukların teknolojiye bağımlı hâle gelmemesini öneren Ronaldo, “Sanal dünyanın esiri olmamalıyız ama avantajlarını kullanmalıyız. Oğlumun bana tek sorduğu şey ne zaman bir telefonu olacağı. Ona, daha zamanının gelmediğini söylüyorum. Aldığım zaman da limitli kullanacak” dedi.

Genç yaşta babasını kaybeden Cristiano Ronaldo, “Gençlere vücutlarına nasıl bakacaklarını, yeterince su içmeyi, egzersiz yapmayı, babalarının sözünü dinlemeyi öğretmeliyiz, çünkü babaları onlara her zaman en iyi tavsiyeleri verir” düşüncesini aktardı.

Dünya genelinde milyonlarca genç hayranı olan bir futbolcudan bu tarz tavsiyeler duymak gençler için oldukça etkili olacaktır.

EDSHEERAN: 7 YILDIR TELEFON KULLANMIYORUM

EdSheeran, Hodinkee Radio’nun YouTube kanalında yayımlanan The Collector’s Edition adlı programda Ben Clymer’ın sorularını yanıtladı.

Röportajda Clymer, Sheeran’ın hâlâ telefon taşımadığından bahsederek, “Böyle bir dönemde telefonsuz yaşayabilmeniz dikkat çekici” dedi. Bunun üzerine müzisyen, “Telefon taşımıyorum. 2015’ten beri telefonum yok” ifadelerini kullandı. Independet Türkçe’nin haberine göre; 30 yaşındaki müzisyen, “Telefondan gerçekten ama gerçekten çok bunalmıştım” dedi.

Çok fazla telefona odaklanmanın kendisini zihnen yorduğunu dile getiren Sheeran “Diğerleriyle temasımı çok kesmedim, sadece bu teması sınırladım. Birkaç günde bir oturup dizüstü bilgisayarımı açıp bir seferde 10 e-posta yanıtlıyorum. E-postaları gönderiyorum ve bilgisayarımı kapatıyorum. Sonra hayata geri dönüyorum ve bunalmış hissetmiyorum” dedi.

Sheeran programda sevdiklerine daha fazla vakit ayırmaktan hoşlandığını ve zihinsel sağlığının o dönemki değişiklikle iyiye gittiğini belirtti.

Her ne kadar günümüzde telefon kullanımı sıradan bir ihtiyaç hâline gelmişse de; biz de zihinsel sağlığımız için telefon kullanımına dikkat etmeli, belki de sınırlandırmalıyız. Bu sınırlama, EdSheeran’da olduğu gibi bizde de olumlu değişikliklere yol açabilir.

İlk yorumu siz yazın

Makale hakkında düşüncelerinizi paylaşın:

E-Posta adresiniz kesinlikle gizli kalacaktır.


*