2022 Nisan – Haber Yorum

Yıldız oyuncu Alain Delon ötenazi istiyor!

Fransız film yıldızı Alain Delon “Yaşlanmak berbat! Hiçbir şey yapamıyoruz. Büyük bir eziyet” deyip ötenazi ile hayatına son vermek istediğini açıkladı.

Alain Delon “Yaşlanmak berbat! Hiçbir şey yapamıyoruz. Görünüşümüzü ve görme duyumuzu kaybediyoruz. Ayağa kalkamıyor, ağrı hissediyoruz. Büyük bir eziyet.” diyerek ötenazi istedi.

Delon, oğlu Anthony’den ölmesine yardım etmesini isteyerek, “Yaşlandıkça, hastaneler veya iğneler olmadan hayattan sessizce cehenneme gitme hakkımız var.” dedi.

1957’den beri oyunculuk yapan ünlü aktör, 2002 yılında geçirdiği ağır depresyon sırasında bir kez intihar girişiminde bulunmuştu.

İmansız bir insan, yaşlılığı tabiî ki de büyük bir felâket olarak değerlendirebilir. Ölümden sonrasına dair bir fikri olmayan, hesap gününe inanmayan bir insan için yaşlılık sadece vücutta meydana gelen hasarlar ve hastalıklardan ibaret gözükebilir. Fakat iman penceresinden bakıldığı zaman yaşlılık fânî bir hayattan bâkî bir hayata geçişin işaretlerini taşır. Bu fikri benimseyen insanlar, hayatın kendilerine emanet edildiğinin ve emanet sahibinin izni dışında tasarruf edilemeyeceğinin bilincinde olurlar ve intihara meyletmezler. İhtiyarlıklarını da sabır ve şükür içinde geçirerek bu dünya imtihanını başarıyla geçmeye çalışırlar. Alain Delon’un bu durumu imanın ne kadar önemli olduğunu, imansızlığın ise insanı ne hâllere düşürdüğünü göstermesi bakımından son derece ibretliktir.

Dünyanın en eski üniversitesini kuran Müslüman kadın ABD’nin gündeminde

İngilizce kitabında el-Fihri’yi anlatan Türk yazar Münevver Olgun Yüksel, ABD’de “en çok satanlar” listesine girdi.

ABD’de yaşayan Türk yazar Münevver Olgun Yüksel, ikinci çocuk kitabıyla internet satış sitesi Amazon’da “en çok satanlar” listesine tekrar girmeyi başardı. New Jersey eyaletinde yaşayan yazar Yüksel, yazdığı İngilizce resimli çocuk kitabıyla ilkinde olduğu gibi Amazon’da “İslâmî Biyografi” kategorisinde en çok satanlar listesine girdi. Yüksel, illüstratör Mariam Quraishi’nin etkileyici çizimleriyle katkıda bulunduğu kitap hakkında, “Olağanüstü bir Müslüman kadının gerçek hikâyesini ana dili İngilizce olan çocuklara aktararak onlara hayallerinden vazgeçmeyen bir insanın dünyayı nasıl değiştirebileceğini anlatmak istedim.” dedi. Tam adı Fatıma Muhammed el-Fihri el-Kureyş olan ve günümüzde Tunus sınırlarındaki Kayrevan’da 9’uncu asırda doğan el-Fihri’nin adını ilk defa 12 yıl önce duyduğunu belirten yazar, “Onu daha önce tanımadığıma hayıflandım. Yaklaşık 1200 sene önce dünyanın en eski üniversitesini kuran bir Müslüman kadını çocuklarımıza tanıtma fırsatını tepemezdim.” ifadelerini kullandı.

Gençler hizmete hazır

UMEK, Risale-i Nur Enstitüsü ve YUHİB tarafından tertiplenen Yeni Asya 1. Gençlik Şûrâsı İzmit’te gerçekleştirildi. Programda farklı illerden elliye yakın üniversite öğrencisi yer aldı.

Yoğun bir katılımla gerçekleştirilen Yeni Asya 1. Gençlik Şûrâsı’na katılan gençler, yayınlarla ilgili düşüncelerini, yapılması gereken işleri belirtirken, hizmete hazır olduklarını ifade ettiler.

Yeni Asya Yönetim Kurulu üyeleri Nejat Eren, Ali Demir ve Hasan Güneş’le Yeni Asya Genel Yayın Yönetmeni Kâzım Güleçyüz’ün ve Risale-i Nur Enstitüsü’nden Süleyman Demir’le Ahmet Dursun’un da katıldığı şûrâda söz alan gençler hizmette yapılması gerekenler hakkında fikir alışverişi yaptı.

1. Gençlik Şûrâsı’nda gençlerin düşüncelerini paylaşırken ortak cümlelerinden biri de “Projeler, konuştuğumuz yerde kalmamalı, bunları da hayata geçirmek gerekir” oldu.

Şûrâ’da 4 oturum düzenlendi. İlk oturumda “Mevcut hizmetlerimiz, Neşriyatımız ve Faaliyetlerimiz” başlığı altında yapılan hizmetlerin ve faaliyetlerin bilgisi verilirken hizmette daha fazla kişiye ulaşabilmek için yapılması gerekenler konuşuldu. 2. oturumda “Sosyal Medya, Dijitalleşme ve Hizmetlerimizin Geleceği” başlığı altında sosyal medyada var olmanın öneminden, hizmetlerin daha fazla kişiye ulaşabilmesi için sosyal medyanın gücünün kullanılması gerektiğinden bahsedilirken Yeni Asya uygulamasının yapılması da önerildi.

“Gençlik ve Risale-i Nur Hizmetlerinin Geleceği” başlıklı 3. oturumda Kayseri’den programa katılan gençler adına İbrahim Yasir Teğiş ve Ekrem Dombaloğlu bir sunum gerçekleştirerek Risale-i Nur hizmetlerinin geleceği ile ilgili gençler arasında gerçekleştirebilecekleri projelerini sundular. Kardeş Şehir Projesi, Çevrimiçi Yarışmalar Projesi, Durum tesbitine yönelik Anket Projesi, kabiliyetlerin belirlenip hayata geçirileceği Yetenek Sizsiniz Projesi ve Medresetüzzehra’nın her yönüyle hayata geçirileceği Yeni Asya Vakıf Üniversitesi Projesi büyük bir ilgiyle dinlendi ve bu projelerin ivedilikle hayata geçirilmesinin önemine değinildi.

Yurt dışı hizmetleriyle ilgili yapılabilecek çalışmaların değerlendirildiği programın dördüncü oturumunda söz alan Furkan Alyakut öğrenci olarak yut dışında eğitimin nasıl olabileceği ve yurt dışına çeşitli sosyal etkinlikler için nasıl çıkılabileceği ile ilgili bir sunum yaptı. Bu sunumda Risale-i Nur hizmetlerinin yurt dışı imkânlarıyla nasıl entegre edilebileceği ile ilgili önerilerde bulunuldu.

Yurt dışı hizmetleri ile ilgili söz alan gençler AB’nin çeşitli sosyal projelerine ortak olunabileceğini, kurumlar arası ilişkiler kurularak yurt dışındaki yabancıların Risale-i Nur’la tanışmasının önünün açılabileceğini dile getirdiler.

Ayrıntılar için:
1) Tıklayınız.
2) Tıklayınız.
3) Tıklayınız.

İlk yorumu siz yazın

Makale hakkında düşüncelerinizi paylaşın:

E-Posta adresiniz kesinlikle gizli kalacaktır.


*