2022 Ağustos sayımız çıktı!

Genç Yorum mutluluğun peşinde!

Genç Yorum dergisi 2022 Ağustos sayısında insanlığın en büyük ihtiyaçlarının başında gelen mutluluğun nerede ve nasıl aranması gerektiği konusuna değiniyor. “Gerçek mutluluk nerede? Onu doğru yerde mi arıyoruz? Fânî ve bâkî mutluluk arasında ne gibi farklar vardır?” gibi sorulara cevap aranan bu sayıda;

Mahmut Cemal Çakır’ın hazırlamış olduğu Haber Yorum sayfasında dünya genelinden ilham verici ve düşündürücü haberler yer alıyor.

Said Balpetek’in hazırlamış olduğu Amerikan Tavukları sayfasında alışveriş sepetinin hikayesi yer alıyor. Yazıda ayrıca alışveriş sepetine nasıl ihtiyaç duyulduğu ve insanların bu yeniliğe nasıl alıştırıldığı konusunda ilginç bilgiler yer alıyor.

Cenk Çalık, “En büyük saadet nimeti: İman” başlıklı yazısında okurlara imanın iki dünyayı da nasıl cennete çevirdiğini özetliyor.

Beyza Nur Altınbaş, “Sonsuz mutluluğa açılan kapı: Aile” başlıklı yazısında insanın mutluluk kaynaklarının başında gelen evlilik kurumundan ve aile yapısından bahsediyor.

Said Zeki, “Mutluyum, Mutlusun, Mutlu… Mutsuzum!?” başlıklı yazısında mutluluğun genelde dışarıda aranmasına rağmen insanın içinde olduğundan ve mutlu olmanın yolunun insanın kendini tanımasından geçtiğinden söz ediyor.

Mim Sedef, “Korkuyla yaşamak” başlıklı yazısında hayatı korkular üzerine bina etme konusu hakkındaki düşüncelerini okuyucularla paylaşıyor.

Said Yüksekdağ’ın “Geçinebiliyorum, öyleyse mutluyum” başlıklı yazısında ise maişet derdinin insan mutluluğu üzerinde olan etkisine dair analizler yer alıyor.

Mustafa Gönüllü, “Mutluluk hormonları ve Asr-ı Saadet’ten yansımalar” başlıklı yazısında Asr-ı Saadet döneminde Peygamberimizin (sav) yaşantısını inceleyerek mutluluğa dair kazanımlar elde edilebileceğini ifade ediyor.

Armağan Bahtiyar, “Mutluluk ülkesi” başlıklı yazısında insanın mutluluk arayışı hakkında deneme tadında bir yazıyla okuyucunun karşısına çıkıyor.

Sena Doğruer, “Saîd misiniz?” başlıklı yazısında gerçek ve tam saadetin ancak iman ve ibadetle yaşanabileceğinden söz ediyor.

“Bir mutluluk sorgusu” başlığı altında hazırlanan röportajda da okurlarımıza “Sizce mutluluk nedir? Mutlu musunuz? Mutlu olmak için sizce gerekli olan nedir?” soruları soruluyor ve okurlarımızın bu sorulara verdiği yanıtlar yer alıyor.

Emine Sultan Çakır, Eskimez Yazı sayfasında “Önce sağa, sonra sola” başlıklı yazısında başına gelen bir musibet hakkında yaptığı tefekkürleri okuyucularla paylaşıyor.

Bilge Öğrenir, Keçeli’nin Kitaplığı sayfasında Tabiin döneminden sonraki âlimlerin zamanlarını nasıl etkili kullandıklarını tarif eden Abdulfettah Ebu Gudde’nin “Zamanın Kıymeti” kitabının tanıtımını yapıyor.

Ezgi Kantar ve Emine Sultan Çakır, Öğrenci İşi sayfasında “Öğrenci işi kurabiye” başlığı altında asgari malzemeyle yapılabilecek orta sınıf bir kurabiye tarifi veriyor.

Editörlüğünü Erhan Akkaya’nın yaptığı Foto Yorum sayfasında ise her zamanki gibi okurlarımızın göndermiş olduğu birbirinden güzel fotoğraflar yer alıyor.

Lütfiye Kef Özdemir, Anlamlı Yorum sayfasında “Kalbimden uzaklaşıyor dünya” başlıklı yazısında gafletin imanın kalbe girişini engelleyen kapkalın, kasvet dolu bir perde olduğunu ifade ediyor.

Kısa Yorum sayfasında ise okurlarımızın kaleme almış olduğu yazılar yer alıyor.

Ali Hakkoymaz’ınhazırlamış olduğu Keyfince Lügat sayfası, okuyuculara tefekkür etme fırsatı veriyor.

Psk. Dan. Şeyda Sultan Zengin, Seans Arası sayfasında “Zihinsel geviş getirme” başlıklı yazısında düşünceye düşünce eklemek, çıkışı bulma ümidiyle sürekli düşünüp durmak, her ihtimali değerlendirmek olarak ifade edilen zihinsel geviş getirme kavramından ve bu kavramın zararlarını minimuma indirmenin yollarından bahsediyor.

Caner Kut, Zihnin Çarkları sayfasında “Edep” başlıklı yazısında edebin hem medeniyet meselesi, aynı zamanda da bir iman meselesi olduğunu anlatıyor.

İlk yorumu siz yazın

Makale hakkında düşüncelerinizi paylaşın:

E-Posta adresiniz kesinlikle gizli kalacaktır.


*