Elektrikli otomobilin serüveni

Birçok insan elektrikli otomobillere dair çok az bilgi sahibi olmakla birlikte, bunların yeni icat edilmiş araçlar olduklarını düşünüyor. Oysa ilk üretilen araçların elektrikli olduğunu söylesem şaşırır mıydın sevgili okur? Dilersen yıl yıl bu araçların gelişimine bir göz atalım:

1830 yılında İskoçya’nın Aberdeen şehrinde yaşayan Robert Anderson tarafından ilk elektrikli araç yapılmış.

1835 yılında Hollanda’da yaşayan Sibrandus Stratingh ise üç tekerlekli bir elektrikli araç tasarlamış. Fakat bu araçtaki hücreli batarya şarj edilebilir olmadığından kullanışlı olmamış.

1841 yılında İskoçya’da yaşayan Robert Davidson “Galvin” adını verdiği ilk elektrikli lokomotifi yapmıştır. Bu aracın batarya değişimi yaparak uzun mesafeler kat etmesi planlanırken bu lokomotiften haber alan buharlı tren sektöründe çalışan firmalar hemen harekete geçerek Davidson’ın lokomotifini parçalamışlar.

1859 yılında Fransa’da yaşayan fizikçi Gaston Plante şarj edilebilir piller üzerinde çalışmalar yaparak elektrikli arabalarda yeni bir devri açmıştır.

1881 yılında artık elektrikli arabalar tek şarj ile şehir içerisinde yakın mesafelere gidebilmeye başladılar.

1894 yılında “Electrobat” şirketi Pedro Salom ile Henry G. Morris’in projelerini birleştirip, geliştirerek elektrikli ilk ticarî arabayı yapmışlardır.

1897 yılında Pope İmalat Şirketi elektrikli araç üretiminde en büyük şirket olmuştur. Amerika’da elektrikli araç sektörünün ilerlemesiyle New York’ un ilk taksileri elektrikli olarak faaliyete girmiştir.

1899 yılında insanlar benzinli araçların daha uzun menzil gittiğini fark ettiler. Elektrikli arabanın işlevselliğini, benzinli arabanın aksamıyla birleştirdiler ve ilk hibrit araç üretilmiş oldu. Hibrit teknolojisi, arabanın bataryası tükendiği zaman, benzinli motora geçiş yapan bir sistemdir. Kısa mesafelerde iyi bir sistemdi. Ama uzun mesafede iyi değildi. Bundan dolayı insanlar şehirde araçlarını kullanıyor, uzun yolda ise trenleri tercih ediyordu.

1908 yılında Henry Ford, Elektrikli arabaları gözden düşürecek yeni benzinli “Ford Model T”yi tanıttı. Bu modelin seri üretim ile çıkmasıyla otomobil pazarı baştan aşağı değişime uğramıştır. Elektrikli bir otomobil 1.750 dolar satılırken, benzinli bir otomobil yalnızca 650 dolara satılmaktaydı. Benzinli araçlara elektrikli marş motoru eklenince çalıştırılması elektrikli araba kadar kolay oldu. Bu ilerlemeden dolayı elektrikli otomobil satışları durdu. Amerika’nın Teksas eyaletinde petrolün keşfedilmesi ve büyük kentleri birbirine bağlayan yolların yapılması, elektrikli araç piyasasını durdurup, benzinli araba piyasasını canlandırmıştır. İnsanlar her ne kadar benzinli araçların çevre kirliliği yaptığını, yasaklanması gerektiğini söyleseler de daha uzun mesafeli araçlara duyulan istek, beygir gücünün fazlalığı ve benzine ulaşımın daha kolay olması fikirlerini değiştirmiştir. 1920 yılında petrol fiyatları çok ucuzladı. Fiyatların düşüşüyle birlikte elektrikli araçlar tarihe karıştı.

Araba sayılarının artmasıyla birlikte hava kirliliğinden dolayı Avrupa ve Amerika’da birçok kişi hayatını kaybetmiştir. Bu olayın patlak vermesiyle çevreci dernekler artmış ve elektrikli araçlar yeniden gündeme gelmiştir.

1970 yılında ise ilk büyük petrol krizinin yaşanmasıyla birlikte elektrikli arabalar yeniden ilgi odağı olmuştur. Gerek petrol krizi gerek hava kirliliği ve beraberinde gelen farklı nedenler artık kapıyı zorluyordu. Böylece araba markaları, elektrikli araba çalışmalarına başladılar.

BMW firmasının 1602 E’yi geliştirmesi ile elektrikli otomobile minik bir dönüş başladı. Ancak BMW firması bu modeli hiçbir zaman üretime geçirmedi.

1974 yılında  Sebring-Vanguard Inc şirketi taşın altına elini koydu ve ‘Citi Car’ adında şehir içi kullanımı için bir “kent arabası” yaptı. Bu araç çok tutuldu.

1976 yılında ABD hibrit ve elektrikli araba sektöründe birçok araştırma ve çalışmalar yaparak bu alanda yetkinliği eline aldı. ABD, Çevre Koruma Ajansı’nı (EPA) kurdu. Bununla beraber Temiz Hava Yasası’nı kabul etti. ABD’de elektrikli piller ve hibrit araba araştırmaları yasayla yeniden başlatıldı. Devlet hibrit ve elektrikli araba alanında teşvik vermeye başladı. Devlet teşviki ile Teksas’ta bir kiralama şirketi elektrikli araç kiralamaya başladı.

1990 yılında devlet desteği ile General Motors şirketi “dünyanın en verimli üretim aracı” sloganı ile EV1 modelini üretti.

1997 yılında Toyota firması, hibrit teknolojisi üzerine araştırmalar yaparak Toyota Prius adında hibrit bir otomobil yapmıştır. Bu otomobil dünyanın ilk ticarî olarak pazarlanan ve seri üretilen hibrit otomobili olmuştur.

2000 yılına kadar çeşitli firmalar çeşitli modeller çıkarmıştır. Fakat firmalar bu araçları satmak yerine kiraladılar.

2008 yılında Tesla firması, devrim sayılacak bir atılım yaptı. Firma, Roadcaster adıyla tek şarjla 275 km gidebilen tam elektrikli bir araba üretti. Kullanışlı olmasıyla da tüm ilgiyi üzerine kısa zamanda topladı. Firma, ilerleyen yıllarda Model S, Model X ve Model 3 modellerinin de çıkmasıyla toplam 1.000.000 üstü araç satarak dünyanın değerli araba üreticilerinden olmuştur.

2021 yılında Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı’nda (COP26) açıklanan ‘Sıfır Emisyonlu Araçlar için İskoçya’nın Glasgow şehrinde 197 ülkenin katılımıyla bir mutabakat yapıldı. Türkiye’nin de içinde olduğu 30’un üzerinde ülke ve aralarında dünya devlerinin de olduğu 11 otomotiv üreticisi tarafından mutabakat imzalandı. İmzalanan mutabakat gereği benzinli ve dizel araba satışlarının 2035-2040 tarihleri arasında durdurulacağı kararı alındı. Mutabakatta alınan kararlar hemen hemen bütün markaları elektrikli ve hibrit arabalar üretmeye sevk etmiştir. Ülkemizde TOGG markası ile 2022 yılının sonuna doğru bu serüvenin içine dahil olacağını açıklamıştır.

2022 yılında benzinli ve mazotlu araçlara ne olacak diye insanların kafalarında sorular vardı. Dönüşüm alanında çalışmalar yapan firmalar kafalardaki bu sorulara “Araçlarınızı elektrikli yapalım mı?” sorusuyla cevap vermiştir. Benzinli ve mazotlu araçları, % 100 elektrikli araç yapan dönüşüm firmaları kurulmaya başladı. Bu yıl içerisinde yakıt fiyatlarının artmasıyla yakıtlı araçlardan elektrikli araçlara dönüştürmede ve elektrikli araç alımlarında patlama yaşandı.

İlk yorumu siz yazın

Makale hakkında düşüncelerinizi paylaşın:

E-Posta adresiniz kesinlikle gizli kalacaktır.


*