Kısa Yorum – Şubat 2023

Kısa Yorum sayfamızda sizlerden gelen yazıları yayınlamaya devam ediyoruz. Sizler de yazılarınızı her ayın 15’ine kadar editor@gencyorumdergisi.com adresine gönderebilirsiniz. Çalışmaları yayınlanan arkadaşları tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz…

VATAN

Canım vatanım, bayrağım, toprağım

Canım feda olsun vatanıma!

Canım, hürriyetim, kanım, her şeyim!

Biricik vatanım!

Vatan aşkı bambaşkadır.

Benim güzel, asil vatanım.

Her bir karış toprağın şerefim, namusum, hürriyetimdir!

Kanım feda olsun sana!

Yeter ki düşman göz dikmesin bir karış vatan toprağına!

Elif SAVAŞ

Firak Vuslata Hamildi

Cümle ayrılıkların sonu vuslat yamaçlarına çıkıyordu. Bitişler başlangıçları doğuruyor ve cebinden çıkarıp avucuma bıraktığı sırla başlıyordu yolculuğum. Anladım ki o ana kadar ne yoldaydım ne de yürüyordum. Sır’la başladı “küllî şey.” Yolculuk ki yürümekle gidilmiyor. Yol ki kendimden kendime değil. Yol da yok, ben de yokum. Sır O’nda. Şaşkın bîçarenin terleyen avuçlarında, afallamış bakışları arasında, gönlünü yakan vuslat aşkının kıvılcımında… Yol O’ndan O’na. Sır ise her adımında. Bulamadıklarımda, bitip tükenmeyen uzaklığımda, avuçlarım boş döndüğüm onca vuslatımda okuyorum zavallı vaziyetimi. Sırrını tutan ellerim değil gönlümken nasıl ayrı düşerim hakikatimden… Cebinden çıkarıp da avucuma bıraktığı sırla başlıyor yolculuğum. Üstadımın cevizleri gibi. Bu hayal mi gerçek mi, sorma. Sırla başlıyor asla yolculuğum. Üstelik ben’den ben’e de değil. Hiçlikten hiçliğe açılıyor kapılar. Bundan böyle cümle firaklar vuslatların hamili.

Esennur LEVENT

Vuslat Birdi Ve Yalnızca Sanaydı

Kimseye aşikâr etmediğim o sırla büyüdüm ben. Kimseye aşikâr etmediğim o sırla varabildim sana. Hakikati sen olan kalplerden geçtim de buldum ben seni. Leyla’ya diye bindiğim hasret treninde anladım ki vuslat tekti. Vuslat ne Leylayaydı ne de Şirine. Vuslat birdi ve yalnızca sanaydı. Sevgili, bütün hasretlerin vuslatıydın sen. Gurbeti yaşayan her yüreğin sılasıydın. Mecnunun’da aşk, maşukun kalbindeyse bir sırdın. Tüm hasret trenlerinin yegâne durağıydın sen. Leyla da beni sana verendi, ateşi gönlüme yâren edendi. Sana gelen yolumda bir vasıtaydı o. Sevgili, beni aşk ateşinde harlayan Leyla’dan razıyım ben. Hani diyor ya üstat “Seni bulmam için beni uzağa attın.” Bil ki sevgili o hasret trenin bir yolcusu da benim.

Merve DEMİR

İlk yorumu siz yazın

Makale hakkında düşüncelerinizi paylaşın:

E-Posta adresiniz kesinlikle gizli kalacaktır.


*