2023 Mayıs sayımız çıktı!

Gündemi ebedî gençlik olanların dergisi Genç Yorum 2023 Mayıs sayısında “Demokrasi” meselesini ele alıyor. Genç Yorum Dergisi olarak ülkenin ve özellikle gençlerin gündeminde olan bu konuyu “Demokrasi nedir, nerede nasıl çıkmıştır, gelişim süreci nasıl olmuştur? Demokratih bir rejim/idare nasıl olmalıdır? Demokrasinin sınırları nedir? Başta oy verme olmak üzere demokratik usullerin İslamiyet’e uygunluğu nedir? İslam âlemi ve ülkemiz demokrasi konusunda ne durumdadır? Demokrasiye neden karşı çıkılır? Nasıl demokrat olunur? Demokratlık ve otoriterlik arasındaki farklar nelerdir?” gibi sorular bağlamında ele aldık.

İşte yazarlarımız ve yazdığı kapak dosyası yazıları!

Sena Doğruer: “Demokrasiyi tanımak”

Nuri Mannas: “İslam’da oy pusulası var mı?”

Caner Kut: “Demokrasi”

Emine Bakırlıoğlu: “Bir demokrasi meselesi”

Ahmet Nazlı: “10 maddede demokratlık ve otoriterlik”

Kapak dosyası bağlamında Risale-i Nur Külliyatı’ndan derlediğimiz Nurlu Yorum sayfamız “Demokratlık, İslamiyetin bu kanun-u esasisine dayanabilir” başlıklı metinle, İbrahim Özdabak’ın sayımıza özel çizdiği karikatür de dergideki yerini alıyor.

Daha başka neler var?

Her ay olduğu gibi bu ay da Ekrem Donbaloğlu ve İbrahim YasirTeğiş’in hazırladığı gündemden özel haberlerle Haber Yorum sayfası ve Said Balpetek’in hazırladığı, ilginç bilgilerin yer aldığı Amerikan Tavukları sayfası da sizlerle buluşuyor.

Hasan Said Kadıoğlu, Bab-ı Edebiyat sayfasında “Âsude zamanlar” başlıklı çalışmasıyla; Fazilet Kırmızı, Farklı Yorum’da “Unutmak bir rahmet midir, bir musibet mi?” başlıklı yazısıyla; Erhan Akkaya’nın editörlüğündeki Foto Yorum’da sizden gelen fotoğraflar; Emine Sultan Çakır, Eskimez Yazı’da “İmtihan eden sure” başlıklı makalesiyle; Süeda Yaşar, Keçeli’nin Kitaplığı’nda “Dirilt kalbini” kitabının tanıtımıyla; Halil Çiftçi, Şiir sayfasında “Sen geldiğin vakit” başlıklı şiiriyle okuyucuyla buluşmayı beklerken Kısa Yorum sayfamızda da sizden gelen kısa çalışmaları yayınlamaya devam ediyoruz.

Necati Bilici, Anlamlı Yorum’da “Yeryüzü dürüldüğünde kar beyazdır ölüm” başlıklı tefekkürî yazısıyla; Ali Hakkoymaz, Keyfince Lügat’ta “Taharri” başlıklı kelime tanımlamalarıyla; Psk. Dan. Şeyda Sultan Zengin, Seans Arası’nda “İç sesim” başlıklı terapi etkisi oluşturan yazısıyla; Cenk Çalık, Tefekküre Seyahat sayfasında mana-i harfi penceresi serisinin devamı olan “Mânâ-i harfi penceresinden türbeler” başlıklı yazısıyla; Lütfiye Kef Özdemir, Edebî Yorum’da “Vesveseyle yaşarken” başlıklı hem edebî hem tefekkürî yazısıyla dergideki yerini alıyor.

Dergimizi istifadenize sunuyor ve keyifli okumalar diliyoruz.

İlk yorumu siz yazın

Makale hakkında düşüncelerinizi paylaşın:

E-Posta adresiniz kesinlikle gizli kalacaktır.


*