2023 Temmuz sayımız çıktı!

Merhabalar Kıymetli Okurlar,

Geride bıraktığımız Kurban Bayramı’yla da birlikte sıcaklığın kendini iyiden iyiye hissettirdiği sıcak yaz günlerine gelmiş bulunmaktayız. 2023 Temmuz ayında Genç Yorum dergisi dikkatleri ‘gündem’ konusuna çekiyor ve “Gençler gündemlerini nasıl belirliyorlar? Haz ve keyif eksenli gündemlerle insanın en güzel ve verimli dönemi olan gençlik çağını ve ömrünü heba etmemesi, dünya ve ahirette sıkıntılarla karşı karşıya kalmaması için neler yapılmalı? ‘Ebedî Gündem’ bağlamında gençliğin gündeminde aslında neler olması gerekiyor? Gençler geçici/faydasız gündemlere kapılmamaları ve kendi gündemlerini belirlemeleri için neler yapabilirler?” gibi sorulara cevap arıyor.

Kapak yazılarında yazarlarımız şu başlıkları inceliyorlar:

Cenk Çalık: En Önemli Gündem: Îman ve Ahiret

Sena Doğruer: Gençlikte Kaygıya Dair

Hasan Yükselten: Gitmek mi Zor Kalmak mı?

Mustafa Gönüllü: Gündemimizi Kim Belirliyor?

Fethiye Akay: Kafamın İçi Bir Çöp Tenekesi mi?

İbrahim Özdabak ise konunun önemini karikatürü ile bizlere anlatıyor. Ayrıca Röportaj köşemizde İbrahim Yasir Teğiş ve Emine Sultan Çakır’ın “gündem”le ilgili sorularına gençlerin verdikleri cevapları okuyacağız.

Dergimizin yorum sayfalarında bizi neler bekliyor?

Haber Yorum’da Ekrem Donbaloğlu ve İbrahim Yasir Teğiş’in “Ufoların Varlığı Tartışıldı, Neuralink İzni Kaptı, X ışını ile tek bir atomun görüntüsü elde edildi” başlıklı haber yazılarını, Anlamlı Yorum’da Bilal Bozkurt’un “Ölüm nedir?” başlıklı yazısında ölüme farklı pencerelerden bakan bilginlerin yaptıkları ölüm tanımlarından başlayarak “ölüm” hakikatini incelediği yazısını, Farklı Yorum’da Fatma Nur Kurt’un inanca dair kavramların toplumsal hayattan ve dilden kaybolmasına yeni bir dîni terimler sözlüğü yazma önerisini sunduğu”Yogi İbrahim ve Bir Dil Meselesi” başlıklı yazısını, NurluYorum’da Risâle-i Nur Külliyyâtı’ndan derlediğimiz “Gençlik nimetini iffette, istikamette sarf etmek lâzım ve elzemdir” başlıklı, gençliğe âdeta bir yol haritası takdim eden yazıyı, bir diğer Anlamlı Yorum’da ise Nur Levent’in hüzünlü olanların omuzuna elini koyduğu ve “Bu da geçer ya hû” dediği “Bendegân” başlıklı yazıyı, Edebî Yorum’da Lütfiye Kef Özdemir’in, kalbi meşgul ve yorgun olanlara ‘dua’ yı tavsiye ettiği “Duanın Şifâsına İnanın” başlıklı yazısını okuyacağız. Foto Yorum’da ise Erhan Akkaya’nın seçtiği güzel fotoğraflar gözümüzü şenlendirecek.

Daha başka neler var?

Mim Sedef, Bâb-ı Edebiyat sayfasında “Çocukluğuma Dönebilseydim!..” yazısıyla bizi çocukluk zamanlarımızda gezdirirken, Emine Sultan Çakır, Rumûzât-ı Semâniye Risâlesinin öneminden bahsettiği Eskimez Yazı’da, “Sekiz Küçük Risâle Hakkında” diyor ve bize kitaptan güzel pasajlar aktarıyor. Keçeli’nin Kitaplığı’nda ise Bilge Öğrenir, İbrahim Kalın’ın “Perde ve Mânâ” kitabını bizlere tanıtıyor ve kitaptan altını çizdiklerini paylaşıyor.

Hatice Solak, Şiir sayfasında “Vuslata Dair” başlıklı şiiriyle okuyucuyla buluşurken Feyâlilaceb’de Şulenur Yaşar “Kitapları Açmak Serbest” başlıklı yazısıyla dünya imtihânımızda karşılaştığımız soru(n)larımızın cevabını kitaptan bakarak bulabileceğimizi anlatıyor. Keyfince Lügat’te Ali Hakkoymaz “Okudukça Yazdıkça” başlıklı yazısıyla bizi keyifli anlam demetleriyle buluşturken; Şeyda Sultan Zengin Seans Arası’nda “Astroloji’nin Psikolojisi” başlıklı yazısında astrolojiye olan ilginin sebeplerini inceliyor. Zihnin Çarkları sayfasında ise kelimenin ne olduğun tahlil eden ve farklı bakış açılarını bize aktaran Caner Kut’un “Kelime (1)” başlıklı yazısı okumamız için bizleri bekliyor.

Dergimizi istifâdenize sunar, keyifli okumalar dileriz.

İlk yorumu siz yazın

Makale hakkında düşüncelerinizi paylaşın:

E-Posta adresiniz kesinlikle gizli kalacaktır.


*