2024 Nisan sayımız çıktı!

Yalnızlık Yanı Başımda

Genç Yorum Nisan 2024 sayısında “Yalnızlık Yanı Başımda” başlığıyla sizlerleyiz. İletişim imkânlarımız gün geçtikçe artarken, insanın derinlerde hissettiği, bazen kendisini hapsettiği yalnızlık duygusu, azalıyor mu dersiniz? Yoksa gün geçtikçe daha da mı yalnızlaşıyor insan? Peki, bu durum psikolojik, fizyolojik ve duygusal açıdan ne gibi problemlere yol açıyor? Bu kadar çok kişiyi sosyal medya ile tanırken, bu kadar her malumattan haberdarken yalnızlık duygusu bizi terk etmiş olmalı değil miydi?

Peki, bir dakika soluklanalım. Yalnızlık dedik, bizi terk etmedi dedik… Sahi yalnızlık kötü bir şey miydi? Sadece olumsuz etkilere mi sahipti ki ondan kaçıyorduk? Oysa ara ara tercih edilen bilinçli yalnızlıklar çok büyük gelişmelerin önünü açabilir mi bize? Kişinin iç dünyasını keşfetmesi, tefekkür etmesi için gerekli bir ortam sunabilir mi? Rabbimize yakınlaşma yolunda bize “fırsat zamanları” diyebilir miyiz yalnızlık için? Yalnızlık, tek başınalık… Kimi zaman içimizi sıkarken, kimi zaman bir vesile mi gelişmeye, ilhama? Bu ayki sayımıza bu soruları arttırarak bir göz atabilirsek heybemize güzel cevaplar, kalbimize ferahlıklar doldurabileceğimiz kanaatindeyim.

Ramazan ayına kavuşmak başlı başına bir heyecan vesilesiyken, peki ya bu İslam’la şereflendikten sonra kavuştuğun ilk ramazanınsa bu nasıl bir heyecana vesile olur? Dergi rotamızın Ömer Şenöz’ün hazırladığı Haber Yorum kısmında İslam ile tanışan meşhur isimlerden, Japonya’da Müslüman ve gayrimüslimleri ortak bir sofrada birleştiren iftar sofralarından ve biraz da yörüngemizde yükselerek astronomi, yıldızlar ve gezegenlerden bahsedeceğiz.

Sonrasında Klinik Psikolog Nil Oran ile dergimizin bu ayki başlığını da oluşturan yalnızlık duygusundan, yalnızlığın fayda ve zararlarından, yalnızlık ve tek başınalık ayrımlarından bahsedeceğimiz bir sohbet bizi bekliyor olacak. Sonra ise Cenk Çalık’tan “Madem Allah Var Her Şey Var”, İslam Yaşar’dan “Halvet ve Uzlet Hâli” başlıklı yazılar gelecek.Sonra Psk. Dan. Abdulkadir Sinoğlu’nun yazdığı  “Çok Takipçili Yalnızlıklarımız” yazısında sosyal medyadan, yetersizlik duygusundan, anhedoniden bahsediyor olacağız.

Fatma Nur Kurt’tan “Yalnızlığın Silahı; Uhuvvet, Muhabbet, İntisab” yazısı Peygamberimize (asm) vahyin yalnızlıkta nasip olmasından, yalnızlığın ruhumuzun bilinmeyen yerlerine pencere açabileceğinden bahsettikten sonra, M. Said Zeki’den “Yarım Kalmış Hikâye Yoktur Dostum” yazısı ve ardından Ali Hakkoymaz ve Kübra Örnek’in hazırladığı röportaj ile aynı yalnızlık kelimesinin farklı kişilerdeki farklı yansımalarına şahit olacağız.

Hemen ardından Veciz Yorum kısmında Sümeyra Önder Yıldız’ın hazırladığı “Yalnızlığın En Kötüsü Seni Anlamayanların Arasında Kalmaktır” derlemesi ve Nurlu Yorum kısmında “Madem Rahîm Bir Halık’ımız Var; Bizim İçin Gurbet Olamaz” başlığıyla, Farklı Yorum’da Bilal Bozkurt’tan “Kur’an Bizden Ne İster?” yazısıyla karşılaşacağız. Eskimez Yazı’da ise Emine Sultan Çakır’dan “Gelecek Bahar” yazısında sizleri ve “Aaa.. Bahar gelmiş” diyeceğimiz günleri bekliyoruz.

Keçeli’nin Kitaplığı kısmında ise Cemil Meriç’in “Disiplin içerisinde çalışmayı bu kitaptan öğrendim” dediği Dr. İbrahim Ethem’in “Terbiye-i İrade” başlıklı eserini Süeda Yaşar’ın tahliliyle inceleyeceğiz. Ardından dergimizin şiir kısmında Cumali Davut Kavruk’un “Ey Hasta!” başlıklı şiiri, Feyalilacep kısmında Şulenur Yaşar’ın “Büyüklüğün Güzelliği” başlıklı iç açan yazısı, Keyfince Lügat’te ise Ali Hakkoymaz’dan “Zor Soru” başlığı ile farklı kelimeler ve farklı pencereler bizi bekliyor olacak.

Anlamlı Yorum kısmında Nur Levent’ten “Varlık Urbası”nı, Zihnin Çarkları kısmında Caner Kut’un “Dil (1)” yazısını, Edebi Yorum kısmında Erkam Yıldırım’dan “Kavgam” başlıklı yazısını okuduktan sonra son olarak Gezi Yorum kısmında Henanî’nin hazırladığı gezi rotasıyla İshak Paşa Sarayı’nı geziyor olacağız.

Keyifli ve istifadeli okumalar…

İlk yorumu siz yazın

Makale hakkında düşüncelerinizi paylaşın:

E-Posta adresiniz kesinlikle gizli kalacaktır.


*