15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNİ ANARKEN…

Türkiye, 15 Temmuz 2016 akşamı menfur kanlı bir askerî darbe girişimi yaşadı. Ancak, ülkemizin yaşadığı diğer askerî darbelerin aksine, bu sefer darbecilere karşı sokaklara çıkan halkımız, güvenlik güçlerimizle birlikte darbe girişimine direndi. Başta İstanbul ve Ankara olmak üzere, tüm ülkeye korkulu anlar yaşatan bu haince girişim, sabaha kadar kontrol altına alındı.


O menhus gecede Türkiye’yi sabaha kadar endişe ve dualarla televizyon karşısına kilitleyen, asker ile polisleri ve sivilleri karşı karşıya getiren, binaların üzerinden savaş uçaklarının geçtiği kanlı darbe girişiminin bilançosu da ağır oldu: 248 şehit, 2 binden fazla gazi.


Darbenin bastırılmasıyla birlikte gelinen süreçte ülkenin kaderini değiştiren pek çok şey yaşanırken, Türkiye 1 yıldır OHAL şartlarında yönetiliyor. Geçen bir yıllık sürede, ordu ve bürokraside yüz binlerce kişi çıkarılan KHK’larla açığa alındı, ihraç edildi veya tutuklandı. KHK ihraçları ve tutuklamalarda çok sayıda mağduriyetin yaşandığı ifade ediliyor. Gerek darbe girişimi gecesi, gerekse açığa alınma, ihraç ve tutuklamalardan dolayı binlerce kişi psikolojik olarak zor günler geçiriyor ve çeşitli intihar vak’aları yaşanıyor.

Darbeye direnirken şehit olan asker, polis ve sivillerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anarken, ailelerine sabırlar diliyor ve böyle menhus gecelerin bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz. Suçlu ile masumların birbirinden tamamen ayırt edildiği, yargılamaların adaletle yapıldığı, masumlara özgürlüklerinin ve haklarının geri verildiği tam demokratik bir Türkiye ümidi ile…

GENÇ YORUM

İlk yorumu siz yazın

Makale hakkında düşüncelerinizi paylaşın:

E-Posta adresiniz kesinlikle gizli kalacaktır.


*