FREEPALESTINE – FİLİSTİNEÖZGÜRLÜK

Günlerdir onlarca hashtag açıldı Filistin, Kudüs için. Yüz binlerce paylaşım yapıldı her kesimden. Müslüman’ı, Hristiyan’ı, sağcısı, solcusu ve daha birçok o’cu bu’cu diye ötekileştirdiğimiz milyonlarca insan, Filistin için “insanlık” ortak paydasında buluştu. Günlerdir insan olan herkes Filistin’in özgürlüğü için Hz. İbrahim’in ateşine su taşıyan karınca misali, sosyal medyada sesini duyurmaya çalıştı. Siyasîlerden bol bol kınama mesajları geldi ve yine yıllardır olduğu gibi hamasi nutuklar. Bu meselenin çözülmesi için güçlü bir siyasî irade gerektiği aşikâr. Kınamadan çok daha fazlası lâzım Filistin’in özgürlüğüne kavuşabilmesi için.

Ben sayfayı hazırlarken “BM İnsan Hakları Konseyi’nin, işgal altında tutulan Filistin topraklarındaki ‘ciddi insan hakları durumunu’ görüşmek üzere 27 Mayıs’ta özel oturum düzenleyeceği” haberini okudum. Bu oturum nasıl bir netice verir orasını bilemiyoruz. Ümidimiz daima var. Artık İslâm ülkelerinin liderleri “İttihad-ı İslam’ı” menfaatlerinin, çıkarlarının üzerinde tutup bu meseleyi çözüme kavuşturacak adımlar atmalı.

Sosyal medyada öne çıkan bazı paylaşımları, bir uyanışa vesile olur ümidiyle, sizin için derledik. “Uyku bes!” Uyanalım.

***

***

***

***

***

***

***

***

***

***

***

***

***

 

 

***

***

***

***

***

***

 

Mayıs ayı Ehl-i Medya sayfasını incelemek için tıklayınız.

1 Trackback / Pingback

  1. Ne ekersen onu biçersin (Müsilaj) | Genç Yorum

Makale hakkında düşüncelerinizi paylaşın:

E-Posta adresiniz kesinlikle gizli kalacaktır.


*