Ne ekersen onu biçersin (Müsilaj)

Eskiler ne demişler: “Ne ekersen onu biçersin.” Bu günlerde ülke olarak denizlerimize ektiklerimizi biçiyoruz. Fabrikaların bilinçsizce, daha fazla kâr sağlamak için kurmadığı arıtma tesislerinin, yapılmayan denetimlerin sonucunu Marmara Denizi insanlığın yüzüne kusuyor âdeta. Çevreciler, duyarlı insanlar bunu yıllar öncesinden dile getirmiş ve önlemler alınması gerektiğini ifade etmişlerdi ancak birçok şey gibi görmezden gelinmişti.

Yetkililer,  deniz salyası olarak bildiğimiz müsilaj temizliğine başladı. Ancak akıllarda birçok soru var: Denizlerden alınan salyalar nereye bırakılıyor? Alınan salyalara gerekli testler, analizler yapılıyor mu? Bu temizlik ne kadar sürecek? Tekrarlamaması için çalışmalar yapılacak veya önlemler alınacak mı? Yetkililer tarafından yanıtlanmayı bekleyen sorular…

Sayfayı hazırlarken gördüğüm manzaralar karşısında dehşete kapıldım ve gelecek nesillere karşı sorumluluğumuzun bilincinde bireyler olup, denizlerin de Allah’ın bize emanetlerinden biri olduğunun farkındalığıyla üzerimize düşeni yapmayı ümit ettim. Yapılması gereken çok şey var elbette. Biz de, bilinçlenmeye vesile olur düşüncesiyle, bütün insanlığı endişelendiren müsilaj meselesiyle alâkalı gündemden bazı tweetleri sizler için derledik.

***

***

***

***

***

***

Haziran ayı Ehl-i Medya sayfasını incelemek için tıklayınız.

1 Trackback / Pingback

  1. Maddî ve manevî yangınlarımız, sellerimiz | Genç Yorum

Makale hakkında düşüncelerinizi paylaşın:

E-Posta adresiniz kesinlikle gizli kalacaktır.


*