“Başa gelen çekilir” keki

Merhaba arkadaşlar!

Şu güzel kış aylarında buram buram tarçın kokan, mis gibi bir havuçlu cevizli kek yapalım mı? Ama bu sefer farklı bir şekilde yapalım. Tam kek hamurunu çırpıp fırını çalıştırdığımızda fırın çalışmıyor olsun, biz de mecbur ocakta pişirelim bu keki. Nasıl fikir?

Başa gelebilir böyle hadiseler, geldi nitekim…

Malzemeler:

  • Çalışmayan bir fırın
  • Bir kek kalıbı
  • O kek kalıbının sığabileceği bir tencere
  • Bir miktar su
  • Çalışan bir ocak

Yapılışı:

Neyse, sohbeti bırakalım da tarifimize geçelim. Gerçek gerekli malzemeler şu şekilde:

-3 yumurta

-1 su brd şeker

-Yarım su brd sıvı yağ

-1 su brd süt

-2.5 su brd un

-1 paket kabartma tozu

-3 adet küçük havuç

-İstediğiniz kadar kıyılmış ceviz

-İstediğiniz kadar tarçın

Klasik kek tarifi arkadaşlar: Yumurtaları kırıp üzerine 1 bardak şekerimizi döküyoruz. İyice çırptıktan sonra sıvı yağ ve sütümüzü ekleyip, daha sonra un ve kabartma tozunu koyuyoruz. Çırpıyoruz. Rendelediğimiz havuçları, kıyılmış ceviz ve bir tatlı kaşığı kadar tarçınımızı da harcımıza ekleyip bu sefer spatulayla karıştırıyoruz.

Harcımızı, tabanını yağladığımız kek kalıbına boşaltıyoruz. Önceden ısınması gerektiği için fırınımızı açıyoruz, fırınımız çalışmıyor. Biz de kek kalıbını uygun boyutta bir tencereye yerleştiriyoruz. Kalıbın içindeki harcın hizasına kadar tencereyi suyla dolduruyoruz. Tencerenin kapağını, ıslattığımız bir kurulama bezine sarıyor ve kapağı kapatıyoruz. Tenceredeki su kaynayana kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra düşük ateşte 50 dakika kadar pişiriyoruz. Kekimiz hazır.

Afiyet olsun.

1 Yorum

  1. anlatım, pişirme tekniği ve fotoğraflarla harika, samimi bir tarif. ellerinize sağlık, beğeniyle okuyorum. öğrenci işi pratikliği çok da işe yarıyor..🌱

Makale hakkında düşüncelerinizi paylaşın:

E-Posta adresiniz kesinlikle gizli kalacaktır.


*