Gençlerin Bediüzzaman’ı

Yayın hayatına başladığımız günden beri; her iki âlemin de saadeti için -tüm insanlığa- rehber olarak gönderilen kitabımız Kur’ân-ı Kerîm’i, Risale-i Nur penceresiyle okuyarak, gençliğin can damarı mahiyetindeki ebedî meseleleri akla, ruha, kalbe ve vicdanlara söylettirmeye, ebedî gençliği kazanmanın yollarını genç zihinlere göstermeye gayret ediyoruz.

Kur’ân’ın eşsiz tefsiri olan Risale-i Nur Külliyatı’nı çağlar üstü bir hitap ile kaleme alan Bediüzzaman Said Nursî Hazretleri’nin vefat yıldönümü münasebetiyle, her yıl Mart sayımızı ona ayırıyoruz.

Kendisine olan vefa borcumuzu ödemek, ancak onu anlamaya ve ömrünü vakfettiği hakikatleri yaşatmaya çalışarak mümkün olacaktır şüphesiz. Genç Yorum ekibi olarak, bu önemli gayeyi yerine getirme yolculuğumuzda, hitap ettiğimiz kesim olan gençlikle, gene genç sesler olarak muhatap oluyoruz. Gerek yayın kurulumuzda, gerekse yazarlarımız arasında sayısı giderek artan geniş bir genç kitle var. Dinamik bir kadro ile çalışmak, bir gençlik dergisinin olmazsa olmazıdır. Biz de bu lütfa sahibiz şükür ki…

“Bediüzzaman ve Gençlik” konusunu ele aldığımız kapak dosyamızda genç yazarlarımızın çalışmalarını okuyacaksınız. Risale-i Nur okuyucusu gençlerin dünyasında Bediüzzaman’ın dillendirdiği hakikatlerin yankısını bulacaksınız. Ebedî gençliği isteyen sesleri işiteceksiniz. Bediüzzaman’ın gençlerini ve gençlerin Bediüzzaman’ını hissedeceksiniz satırlar arasında.

Yapmaya çalıştığımız, vazife addettiğimiz bu neşir hizmetinin, Allah’ın rızasını kazanmaya ve onun rızasını kazanmanın -emir ve yasaklarına uygun olarak yaşamanın- ehemmiyetini fark ettirmeye vesile olmasını dilerken, vefatının 58. senesinde Bediüzzaman Hazretleri’ni rahmet ve minnetle yâd ediyoruz.

Ebedî bir gençlik istiyoruz…

İlk yorumu siz yazın

Makale hakkında düşüncelerinizi paylaşın:

E-Posta adresiniz kesinlikle gizli kalacaktır.


*