Ağustos sayımız çıktı!

İnsanlığı aydınlatanlar

 İnsanlığı aydınlatanlar

Genç Yorum dergisi 168. sayısıyla çıktı. Gündemi ebedî gençlik olanların dergisi Genç Yorum,
“İnsanlığın güneşleri” başlıklı Ağustos sayısı ile yayınlandı.

Aylık aktüel gençlik dergisi Genç Yorum’un “peygamberlik” konulu Ağustos sayısında yer alan yazılar ve yazarları şöyle:
Nesibe Ersoylu: Risalet aynasında ulûhiyetin görünümü”
Hasan Yüksel: Peygamberler olmasaydı”
Ayşenur Akay: “Peygamberliğe dair bazı sorular”
Akif Arslan: “Sıkıntılar mühim dersler verir”
Mustafa Eren Bozoklu: Zorlu yolun kutlu yolcusu”
Nuri Mannas: “Çobana zor gelmeyen sorular”
Aybenur Durgun: “Esmanın dürbünüyle peygamber mu’cizeleri”
Bilal Said Parlakoğlu: “Peygamberi tanımak, hikmeti anlamak”

Kapak dosyası bağlamında; Risale-i Nur Külliyatı’ndan derlenen Nurlu Yorum ve İbrahim Özdabak çizgileriyle Karikatür sayfası da derginin daimî sayfalarını oluşturuyor.

Her ay olduğu gibi

Türkiye ve dünya gündeminden içeriklerle Kübra Ünüvar’ın derlediği Haber Yorum, Erhan Akkaya editörlüğünde hazırlanan Foto Yorum, ilginç bilgilerle Şeyda Sultan Zengin’in hazırladığı Amerikan Tavukları her ay olduğu gibi bu ay da Genç Yorum’da.

Ali Hakkoymaz Keyfince Lügât’te “Bir İstanbul masalı”, Fatma Zehra Şimşek, Duygu Yüksel ve Esra Yavuzyiğitoğlu Bâb-ı Edebiyât’ta Ben gidince nem kalır”; Caner Kutlu Zihnin Çarkları’nda Eşitlik” yazıları ile bu ay da okurlarını bekliyor.

Ayrıca Farklı Yorum’da Mahmut Cemal Çakır “Muhammed Salah’ın çizgisi” yazısıyla yer alırken, Sosyal Medya sayfasında Temmuz sayısıyla ilgili yapılan #Allahdeyince tag’li Twitter etkinliğinden seçme tweetler bulunuyor.

Keçeli rengârenk!

Her Telden’de Edibenur Üner “Türkiye’nin Roman Haritası” ve “Bugünün fotoğrafı” haberleriyle; Çay Saati’nde Büşra Bakırcı “Küçük çocuklar neden saklambaç oynayamıyor?” başlıklı araştırmasıyla; Eskimez Yazı’da Emine Sultan Çakır Osmanlıca kitabe ve mezar taşı okumaya dair önerilerle; Hayâlnâme’de Şüheda Kale “Nur’un ‘çalışkan’ genci” yazısıyla; Öğrenci İşi’nde Merve Yavuz “Öğrenci işi eğitim” çalışmasıyla; Ehl-i Tivit’te Neslinur Zeynep Mutlu Öğrenci İşi sayfasının Twitter etkinliğinden derlenen tweetlerle; Zürefa’da Sueda Çakır “Kendi iyiliğine başkaldırabilmek” yazısıyla ve Nesl-i Âti Akademisi’nde Feyzanur Elif Mutlu ile Huriye Yücesoy akademi öğrencilerinin maceralarıyla Keçeli okurlarını bekliyor.

İlk yorumu siz yazın

Makale hakkında düşüncelerinizi paylaşın:

E-Posta adresiniz kesinlikle gizli kalacaktır.


*