Neşir hizmetinde yarım asır

21 Şubat 1970 günü Bâbıâli’de kurulan ve bugün yarım asırlık bir ömrü geride bırakmaya hazırlanan bir gazeteden bahis açıyoruz bu ay; Yeni Asya gazetesinden…

Yeni Asya gazetesi, Bediüzzaman Said Nursî’nin hayatından ve onun eşsiz Kur’ân tefsiri olan Risale-i Nur Külliyatı’ndan aldığı; hayat, siyaset, iman gibi insanlığı ilgilendiren temel meselelere dair ölçü ve prensiplerle neşir hizmetini sürdürme gayreti gösteriyor. Arkasındaki fedakâr ve hamiyet sahibi cemaatin destekleri ve dualarıyla ayakta durmayı başarmış olan Yeni Asya, öteden beri, gazete yayıncılığının yanı sıra; neşriyat ve radyo yayıncılığı, akademik çalışmalar, kongre ve konferanslar gibi alanlarda da hizmetlerini sürdürüyor.

Yeni Asya Medya Grup bünyesinde yer alan Genç Yorum dergisi olarak, “50 yaşında bir genç” olan Yeni Asya’yı, yıl dönümünde, gençlerin araştırmaları ve tefekkürleriyle anmak ve anlatmak istedik. Hazırladığımız kapak dosyasında Yeni Asya’ya dair pek çok bilgiye ulaşmanız mümkün. Yeni Asya’nın mazisini bilen okurlarımız için bir nostalji, maziye bir miktar aşina olan veya ilk defa ma’lûmât sahibi olacak okurlarımız için de tarihsel bir gezinti imkânı sağlayacak olan bu çalışmamızın hayırlara vesile olmasını ve daha nice yıllar neşir dünyasında yer almamıza bir dua olmasını temenni ediyoruz.

Geride kalan 49 yıl boyunca her türlü imkânsızlık, baskı, mağduriyet ve kayıplara rağmen yoluna devam eden Yeni Asya; bugün, hemen herkesin tanıdığı dindar kesimdeki yazar ve fikir insanlarının yetiştiği bir kurum olma özelliğine sahiptir. Yeni yazar ve fikir adamlarının yetişmesi için de gayretle çalışmaktadır.

Adalet, hürriyet, demokrasi, hak ve özgürlükler gibi önemli meseleleri gündeminden düşürmeyen, insan merkezli yayınlarıyla herkese rehber olabilecek hakikatleri neşreden ve yol gösterici olmaya çalışan Yeni Asya; insanlığa hizmetin önemine inanan herkes ve her kesim tarafından takdiri hak etmektedir. Geçmişte de günümüz de bu takdirlere muhatap olmuştur.

Uzunca bir süredir fikrî ön hazırlığının yapıldığı ve 1 yıla yakın bir süredir de aralıksız olarak fiilî çalışmaların sürdüğü bir programın yoğunluğu içerisinde olan Yeni Asya, 24 Şubat 2019 Pazar günü İstanbul’da gerçekleşecek olan 50. yıl şölenine tüm okurlarını davet ediyor. Sürprizlerin ve özel çalışmaların yer alacağı bu şölen programının tarihî anlara sahne olacağına inanıyoruz. Biz de Genç Yorum dergisi olarak, o gün tüm okur ve yazarlarımızla buluşmayı temenni ediyoruz.

50. yaşın hayırlı olsun Yeni Asya!

İlk yorumu siz yazın

Makale hakkında düşüncelerinizi paylaşın:

E-Posta adresiniz kesinlikle gizli kalacaktır.


*