2020 Aralık sayımız çıktı!

Vedâ

Genç Yorum dergisi 196. sayısıyla çıktı. Gündemi ebedî gençlik olanların dergisi Genç Yorum, Vedâ başlıklı Aralık sayısı ile okurlarıyla buluşuyor.

Edebiyatta vedâ, geçmişle yüzleşmek ve geçmişte bırakmak istediklerimizle vedâlaşmak, Vedâ Hutbesi’ne bugünden bir bakış, ölüm, kıyamet, âfetlerle dolu 2020’ye vedâ” gibi içeriklerden oluşan Aralık sayısının kapak yazıları ve yazar bilgileri şöyle:

Mustafa Gönüllü: 2020 ile vedalaşırken”
Abdulkadir Sinoğlu: “Ölümün rengi”
Ahmet Dursun: “Kıymetli vedâlar”
Mustafa Eren Bozoklu: “Bir manifesto olarak Vedâ Hutbesi”
Sertaç Lüser: “Kâinatın vedâsı”
Psk. Ayşenur Aydoğdu Akten: “Geçmişle vedalaşmak”

Kapak konusu bağlamında, Risale-i Nur Külliyatı’ndan derlenen Nurlu Yorum ve İbrahim Özdabak çizgileriyle Karikatür sayfası derginin daimî bölümlerini oluşturuyor.

Her ay olduğu gibi

Şeyda Sultan Zengin, Amerikan Tavukları’nda “Uykuya dalarken düşüyormuş hissi neden olur?” veFatih’in denizde top sektirmesi” başlıklı içerikleriyle; Ali Hakkoymaz, Keyfince Lügât’te Sıkıntı” denemesiyle; Dr. Bahri Tayran, Haydi Bilime köşesindeKıyamet koparken arz ve semâvatta olacak büyük değişimler başlıklı araştırmasıyla; Caner Kut, Zihnin Çarkları’nda “Mitoloji” makalesiyle Genç Yorum okurlarını bekliyor.

Türkiye ve dünya gündeminden içeriklerle Yılmaz Tokdemir’in derlediği Haber Yorum ile İsmail Okur editörlüğünde hazırlanan Sizden gelenler” konulu Foto Yorum her ay olduğu gibi bu ay da Genç Yorum’da.

Daha başka?

Anlamlı Yorum sayfasında Ayşenur Yaşar, “Her yerde çeken telefon” yazısıyla; 2 Soruda Psikoloji köşesinde Kln. Psk. Banu Arslan Atalık, “Çocukluğuma inmek zorunda mıyız? Şu anki sorunlarım için geldim ben” ve “Kesinlikle ilaç kullanmak istemiyorum!” içerikleriyle ve Farklı Yorum’da Feyza Yılmaz, “Bir çeyiz sandığı mutluluk” denemesiyle Genç Yorum okurlarıyla buluşuyor.

Tarık Tolunay ile röportaj
30 yılını çizerliğe veren, son dönemde illüstratif kent haritalarıyla adından sıkça söz ettiren Tarık Tolunay ile “Fractal İstanbul” serisi üzerine gerçekleştirilen röportaj bu ay Genç Yorum’da.

Keçeli’de bu ay

Zengin ve özgün içerikleriyle Keçeli’de bu ay: Emine Sultan Çakır,  Eskimez Yazı’da Ev kadını” başlıklı paylaşımıyla; Neslinur Zeynep Mutlu, Ehl-i Medya’da “AKUT Güvendeyim” uygulamasının tanıtımıyla; Fethiye Akay, Keçeli’nin Kitaplığı’nda “İrade Terbiyesi” kitabının tanıtımıyla; Şüheda Kale Kurun, Hayâlnâme’de “Hakkın rızası yolunda bir İbrahim yazısıyla ve Meslihan Çetin, Öğrenci İşi’nde Tabak dönüşümü” başlıklı deneyimiyle Keçeli okurlarını bekliyor.

İlk yorumu siz yazın

Makale hakkında düşüncelerinizi paylaşın:

E-Posta adresiniz kesinlikle gizli kalacaktır.


*