Kartal Belediyesi’nden poşet yasağı

ABD’de ilk defa, geçtiğimiz yıl Kaliforniya eyaleti genelinde başlayan plastik poşet yasağı Türkiye’de de yankı buldu. Doğada çözülmesi bin yıldan fazla zaman alan ve kanserojen madde içeren plastik poşet kullanımını bireysel olarak durdurabiliriz.

Güneş ışığıyla kanserojen etkisi artan, toprağı ve suyu zehirleyen plastik poşetlerin alternatifi olmasına rağmen, maliyet düşüklüğü sebebiyle bir türlü vazgeçilemiyor. Ancak kullanım kısıtlamasına bir yasak da geçtiğimiz aylarda İskoçya’dan gelmişti. Ülkemiz için aynı şeyi ümid ederken sevindirici haber Kartal Belediyesi’nden geldi.

Kartal Belediyesi’nin resmi web sitesinde duyurduğu uygulama aracılığıyla, Naylon poşet kullanımının  sınırlandırılması ve üreticilerin tüketicilerle  birlikte alternatif ürünlere yönlendirilmesi, ile yeniden kullanılabilir nitelikteki file, bez torba, kese kağıdı ve çevre dostu bio-bozunur poşetlerin (doğada 1-2 yıl içerisinde %100 yok  olma niteliğine sahip) kullanımının  yaygınlaştırılması, bu sayede de cevre kirliliğinin azaltılması hedefleniyor.

Biz de, insanların ve diğer tüm canlıların sağlığını tehdit eden bu gibi ürünlerin kullanımının sınırlandırılmasını tebrik ediyoruz. Ümidimiz, bu duyarlılığın bireylerden başlayarak tüm toplumlara yayılması yönünde.

İlk yorumu siz yazın

Makale hakkında düşüncelerinizi paylaşın:

E-Posta adresiniz kesinlikle gizli kalacaktır.


*