52 yaşında fabrika kurdu

Adıyaman’da hayalini kurduğu lokum fabrikasını, eşinin ve yakınlarının “yapamazsın” sözlerine inat 52 yaşında açan Naile Şahin, Anadolu kadınının umudu olmak istiyor.

Bağlarında yaptığı pestil ve kesmeleri çevresindekilere satarak aile bütçesine katkıda bulunan Şahin, KOSGEB desteği ile fabrika hayaline kavuştu. KOSGEB’den aldığı uygulamalı girişimcilik eğitimlerinin ardından iş hayatına atılan Şahin, çevresindekilerin yorumlarına kulak tıkayarak girişimci kadınlar arasına adını yazdırdı.

Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köylerindeki bağlarında kesme, sucuk ve pestil yaparak işe başladığını söyledi. Girişimcilik eğitiminden sonra Karapınar Mahallesi’ndeki fabrikasını açtığını anlatan Şahin, şunları kaydetti:

“Bütün kadınlara cesaretli olmalarını tavsiye ediyorum. Girişimcilik eğitimlerine gitmelerini istiyorum. Önleri açık. Devletimiz yardımcı oluyor. İsterlerse yapabilirler. İlk başta eşim “yapamazsın, beceremezsin, biraz geç oldu senin için” dedi. Hep yaşı öne attılar. ‘52 yaşındayım, küçük değilim, ama yapacağım’ dedim.”

Teyzemiz cesaret yerine girişimci kelimesini kullansa daha iyi olurdu sanki. Ama yaptığı da takdire şayan. Yeter ki biz bir hayra meyledelim. Cenab-ı Hak bir bir kaldırır engelleri.

İlk yorumu siz yazın

Makale hakkında düşüncelerinizi paylaşın:

E-Posta adresiniz kesinlikle gizli kalacaktır.


*