Öğrenci İşi Dıy (Kendin Yap)!

Zaman kısa, yapacak işler ise çok ve pek mühim! Yaz tatili bitti, okullar açıldı… Derken, yeni dönemle beraber yeni planlar, projeler bizi bekler sevgili Keçeli! Her zaman üretimde olmanın, aktif olmanın formülü ise planlı-programlı olmakta ve programımıza bağlı kalmakta yatıyor. Eee, programa bağlı kalabilmek demek; sebat demek, azim demek… Şimdi zor da bir şey bu, eğri oturup doğru konuşmak lâzım. Ama motive kaynağımız tam da bu noktada bayağı önemli bir şey hâline dönüşüyor.

Mesela diyorum; kendimiz bir planlayıcı yapsak… Nasıl istiyorsak, ne kadar istiyorsak o kadar yükleme yapsak kendimize. Bence gayet güzel bir motive kaynağı olur. Katılıyor musun Keçeli? Kendine verdiğin sözleri, hedeflediğin şeyleri aklının bir köşesinde tutmaktansa, yazmak, onları gerçeğe yaklaştırmada bir parça daha yararlıdır diye düşünüyorum. Planlarımızı kısa vadeli tutup, uzun vadedeki hedefleri gerçeğe dönüştürmek ise en büyük motive kaynağımız olacaktır. Bunun için de aylık, haftalık, günlük programlar yapmak gayet mantıklı. Ama programının nasıl olacağına sen karar vermelisin, ne de olsa en üretken nasıl olduğunu, en iyi sen bilirsin. Çünkü her insan kendi çalışma yöntemini daha iyi bilir.

O zaman, haydi başlayalım!

Artık bembeyaz çizgisiz bir defter alıp hafta hafta etiketler misin, yoksa renkli kâğıtları sütunlara bölüp duvarına yapıştırmak suretiyle mi kullanırsın, onu sana bırakıyorum. Ben kendi çalışma planımı şu şekilde yapıyorum; hafta hafta böldüğüm bir ajandam var, ona yapmak istediğim işlerimi gün gün yazıyorum Ama haftanın bir günü boş günüm oluyor ve hafta içinde yetiştiremediğim işleri otomatikman o güne kaydırıyorum. Böyle yapıyorum; çünkü işlerim ne yazık ki aksıyor. 🙁 Ama senin için işler daha tıkırındaysa, böyle bir şey yapmana gerek yok. (Çok güzel bir his olmalı!)

Ayrıca internette bir sürü “kendin yap ajanda” videosu var. Onlardan fikir alabilir veya direkt onları uygulayabilirsin. Hatta içine özel okumalarını, bazı ibadetlerini de ekleyebilirsin; eğer biraz daha ayrıntılı bir program hazırlarsan. Renkli postitlerle günlerinin sınırlarını belirleyebilirsin, keçeli kalemlerle süsleyebilirsin, beğendiğin sözleri yazabilirsin, çıkartmalarla renklendirebilirsin, çizim çalışmaların için boşluklar bırakabilirsin.

Bu örnekleri çoğaltıp, “Ben baya güzel bir şey yaptım” diyenlerin ajanda fotoğraflarını mail adresimize bekliyoruz sevgili Keçeli ahalisi! Hatta bir iki ajanda fotoğrafı ekliyorum fikir olsun diye. Video örneklerini de istifadeye sunuyorum.

Sevgiyle kalın!

 

Kendin yap (DIY) ajanda videoları için:

https://youtu.be/aApUM_d1p-k

https://www.youtube.com/watch?v=8OWSsZpeIAg&feature=youtu.be

İlk yorumu siz yazın

Makale hakkında düşüncelerinizi paylaşın:

E-Posta adresiniz kesinlikle gizli kalacaktır.


*