Öğrenci İşi’nden yaz tavsiyeleri

Merhaba Sevgili Keçeli,
Yaz geldi diye içimiz bir yere sığmasa da, her zamanki gibi tatilimizin başlaması ile bitmesi bir olacak. Ne kadar karamsar, boğucu bir cümle yapısı ile karşınıza geldiğimin fakındayım, ama ne olursa olsun yaz ve tatil gibisi yok. Hele biz bu zincirlemeyi deniz, kum, güneş diye devam ettirirsek karamsar cümle yapısını kısa bir süreliğine kaldırabiliriz.

Evet, kısa süreliğine dedim, çünkü her sevdiğimiz şeyin bitmesi/gitmesi gibi bu güzel yaz aylarımız da bitecek ve biz öğrenci milleti yine yeniden okul yollarına düşeceğiz. Okul dedim de, benim sınavlarım bayramdan önce olduğundan tatil moduna girmiş bulunmuştum, ama sınavları bayramdan sonraya kalan Keçeli dostlarım da vardır muhakkak. Onların da en kısa zamanda sınavlarının bitip, güzel bir tatil planıyla baş başa kalacaklarını tahmin ediyorum.

Tatilde, derslerin olmayışının vermiş olduğu boş zamanı nasıl geçireceğiz, diye boşluğa düşüyoruz her sene. Acaba onu mu yapsam, bunu mu yapsam; şuraya mı gitsek buraya mı gitsek, diye plansız bir şekilde düşünmekten, hiçbir şey yapamadan tatil bitiyor, sonra da keşkelere boğuluyoruz. Keşke biraz daha zamanım olsaydı!

Yaza başlamadan verilebilecek en güzel tavsiyelerden ilki bana göre planlı bir şekilde başlamak. Tabiî öyle gün gün plan yapmayı kastetmiyorum. En azından yaz boyunca ne yapacağımızın ya da fırsat olur da gideriz belki diye nereye gitmek istediğimizin planını yapabiliriz. Kendimize belirli bir hedef koyduğumuz zaman, yapmamız daha da kolaylaşacak, belki de bize bir teşvik olacak.

Okul programımın yoğunluğu sebebiyle okuyamadığım kitapları okumak, benim yaz için ilk planım. Ayarladığımız her vakit, açık bir alana kaçamak yaparak piknik havası içinde kitap okuyabiliriz.

Okumalıyız ki beğendiğimiz diğer kitapları almaya yüzümüz olsun. Mesela farklı yerlerde yaşayan arkadaş veya akrabalarımıza gitmeyi düşünebiliriz. Ziyaret etmenin çok sevap olmasından hareketle, onlara küçük sürprizler yapabiliriz. Özellikle deniz kenarında, yazlık bir yerde yaşayan tanıdık, eş-dost varsa.

Ailemizi harekete geçirerek, bol bol piknik yapabiliriz. Temiz hava ve huzur verici ortamlar, okul yorgunluğunu üzerimizden atarak yeni bir eğitim dönemi için psikolojik olarak hazırlanmamıza yardımcı olacaktır. Bol bol fotoğraf çekip, fikir ve duygu dünyamıza katkı sağlayacak filmleri izleyebiliriz.

Ve tabiî ki önceki yıllarda da bahsettiğimiz gibi, Risale-i Nur okuma programlarına katılarak vaktimizi değerli ve bereketli kılabiliriz. Ama tekrarla söylemeliyim ki, ilk önce yaz tatilinde ne yapacağımızı planlamış olalım. Rastgele yaşadığımız zaman, zamanımızın değerini anlayamıyor ve kaliteli bir zaman geçiremiyoruz.

Herkese güzel, eğlenceli, bol aktiviteli bir yaz tatili diliyorum. Arkadaşlarıyla plan yapan Keçeli dostlarıma, onları okul zamanı çok özleyen aileleriyle de vakit geçirmeyi ihmal etmemelerini tavsiye ediyorum. Allah güzel imkânlar, kaliteli vakitler nasip etsin. Sağlıcakla kalın.

İlk yorumu siz yazın

Makale hakkında düşüncelerinizi paylaşın:

E-Posta adresiniz kesinlikle gizli kalacaktır.


*