#Ramazandakal

Değerli Genç Yorum Okurları;

Ramazan Ayı’na özel hazırladığımız bu sayımız için, bu satırları Ramazan’ın ilk günü yazıyoruz sizlere. Bugün dergimiz matbaaya gidecek ve nasipse Mayıs’ın ilk günleri elinizde olacak.

Dileriz ki bu Ramazan; midemize oruç tutturduğumuz gibi, elimize, dilimize, gözümüze, nefsimize, kalbimize, ruhumuza da tutturmayı başardığımız bir Ramazan olur bizler için.

Dünya Covid-19 salgınının adeta esiri olmuşken, Türkiye de Mart Ayı’ndan beri ciddi bir şekilde nasibini almış durumda. Bu virüs salgınının maddî etkileri bir yana, dışarıya çıkıp çalışmak zorunda kalanlarımız hariç, hepimiz evlerimize kapanmış durumdayız.

Dışarıdaki koşturmacadan bunalan kimimiz için rahmet oldu, kimimiz de eve kapanmayı hapisle eş gördük.

Elbette bu hadisenin bizlere verdiği/vereceği çok dersler var. Şahsî ve umumî olarak yaptığımız hatalara karşı bir uyarıcı olarak da görebiliriz ve görmeliyiz. Bunun muhasebesi hepimize lâzım.

Biz bu sayıyla, mübarek Ramazan vesilesiyle de, bu hadisenin herkes için nasıl rahmet olduğunu ve olabileceğini, evlerimizi hapisten medreseye nasıl dönüştürebileceğimizi anlatmaya çalıştık.

Hayata gönderiliş gayemiz olan ubudiyet vazifemizi, yeniden yeniye düşünme, özümseme, kulluk binamızı şuurla inşa etme, eksiklerimizi telafi etme zamanı şimdi. Herkes için özüne, aslî evine dönme fırsatı bu. Yani kendisine, yaratılış gayesine, kendisini Yaradan’a…

“Dünya itikâfta” dedik. Zira sadece Müslümanlar için değil, tüm insanlık için, kendiyle kalma ve bir şeyleri sorgulama vakti geldi.

Bir dönüş ve dönüşüm fırsatı olan bu günleri, en istifadeli şekilde geçirebilmenize bir vesile de biz olabiliriz inşaallah. Ramazan’ımız mübarek olsun, bedenimize ve ruhumuza sağlık olsun!

Allah’a emanet olun. Ramazan’da kalın… Dualarınızı bekliyoruz.

İlk yorumu siz yazın

Makale hakkında düşüncelerinizi paylaşın:

E-Posta adresiniz kesinlikle gizli kalacaktır.


*